Knedľa
Foto: stefanm

U nás sa hovorí,že : "Bandurki pre švine,riža pre kuri a knedlik pre ľudzi"....Cesto robím v domácej pekárni.

90 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
1 ks
500 g
1 ČL
1 ČL
2 ČL
(nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Prísady dáme do nádoby a zapneme program "príprava cesta".Počas hnetenia kontrolujeme a podľa potreby prilejeme mlieko alebo pridáme múku.Po ukončení programu vykysnute cesto rozdelíme na 2-3 časti a vytvarujeme knedlíky.Necháme aspoň 15min.oddychovať a potom varíme nad parou asi 20 min.(ja používam mokrú utierku uviazanú na kastróle a prikrývam hrncom).Po uvarení potrieme olejom a popicháme.

Diskusia k receptu

sjuz
vyzerá chutne :), to musí mať tvoja manželka z teba radosť, keď jej vyváraš...:))
sovka62
To sú presne také, aké mám rada aj ja. A poklona aj za komentár.
jerica
Tak to je knedľa pre môjho manžela, ten dáva ako správny východniar (Ďurďoš - Hanušovce nad Topľou), prednosť múčnemu,zemiak , ryža nemusí, knedľa aj k "rezňom"
stefanm
Poznám to tam . Chodil som do lesa za Ďurďošom na hríby.Ale naďaleko je cigánska osada a oni to tam teraz vždy všetko vyzbierajú.Skôr nájdeš v lese "cigančiatko" ako hríba.
babidka
@stefanm , knedlik je fajn a urcite bude kazdemu chutit :-)mne sa pacila ta veticka na komentar @sjuz :-) pripomenulo mi to manzelsky vtip .Manzelka upratuje a Manzel sa pyta " draha , ako ti mozem pomoct ?" .Manzelka odpoveda "tak mi prosim ta vycisti TVOJE topanky"...:-)))))
veronika353
Krásné knedlíky!!!Já taky mému mužovi pomáhám prát a žehlit, ale takové krásné knedle mi ještě neuvařil !!!!
marienka44
Netreba do cesta aspon 1 PL oleja? V Kauflande som kupila susene kvasnice /granulky/ od nemeckej firmy RUF, po 3 ks balene. Chcela by som vyskusat recept v domacej pekarni.
Tá 1 čl cukru a soli a 2 čl susenych kvasnic sa prida do mlieka /mokra cast ide naspodok pekarne/ alebo sa zamiesa do muky /to je sucha cast, ktora ide navrch/ ? Miesto celeho vajca by som ja dala len zltok. Môzem robit aj z menej muky, napr. z 300 g?Dakujem za odpoved.
bozulka
Knedlíky sú vážne krásne, @veronika353 sme na tom rovnako ani mne múj muž nič neuvaril- okrem každodennej kávičky pri čítaní -manžel Pravdy a ja varechy.Vlastne čítame spoločné noviny.
@stefanm si dobrý kuchár a máš fantaziu.
stefanm
marienka44-do pekárne vždy najprv tekuté a potom ostatné prísady.sušené droždie používam to zelené s vianočkou na obale (dr.oetker) a som s ním spokojný.množstva surovín si ,samozrejme,každý môže prispôsobiť.nie len pri tomto recepte ale pri všetkých receptoch!!
stefanm
bozulka - každá pochvala potešíííí . ďakujem.
sjuz
stefanm - klobúk dolu, dnes je takých mužov ako šafranu...ešteže mám jedného doma!
duschko
Vyskusal som a uz budem len taku knedlu. Bola fantasticka. Dakujem za super recept.
janger
@stefanm , robila som podla teba, pekne sa mi podarila! Uz je v mraznicke, 3 kusy....Chutovo sice este neviem, ale iste je dobra! Ale vzhladovo je to krasavica!!!
stefanm
@janger to potešííí . určite bude aj chutná . hlavne ju treba jesť v dobrej spoločnosti a atmosfére . kľud a pohoda dodávajú jedlu "šmrnc" !!!
janger
Mam v mraznicke plnenu papriku v rajcinovej omacke, tak bude k nej, to bude maskrta, hmmmm! Uz si chutim. Ja si niekedy popredu navarim, namrazim, ked pracujem niektore dni do vecera, tak potom uz len vytiahnem z mraznicky...A s tou atmosferou a pohodou mas pravdu.
stefanm
pozri si moju plnenú papriku "negatív" . to som robil na stávku , že sa nedá urobiť negatívna paprika . .... aj ja často mrazím "zbytky" ale ešte som nerobil cielene , že zamrazím . dobrý nápad . akurát , že nemám robotu do večera . ale aj pri návrate z "posedenia s priateľmi" je to dobré .
tkatka
Tieto knedle sa môžu variť aj vo vode? Alebo len na pare?
stefanm
...už som aj vo vode varil . len som ich urobil trochu menšie . asi desať minút zavreté a päť trochu pootvorené .!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia