Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kúpila som Csabai csípős kolbász, madarskú štipľavú čabajskú klobásu, spravila som z nej veľmi chutnú pikantnú klobásovú nátierku, ktorá je výborná ako nátierka, tiež na jednohubky na raňajky či skvelým pohostením pre návštevy alebo možno touto nátierkou plniť napr. vajcia na tvrdo, rolky zo syra, rôznu zeleninu, môže byť súčasťou studených mís, klobásových pagáčov, paštičiek z lístkového cesta, kuracích rolád, iného mäsa na teplo i na studeno, uplatní sa v studenej i teplej kuchyni.

4 - 6 osôb
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Klobásu som ošúpala, pokrájala na kolieska a dala do sekáčika,...
  2. ...pridala som červenú cibuľu, pokrájanú na kliny,...
  3. ...studené čerstvé maslo pokrájané na kocky,...
  4. ...plnotučnú horčicu, domácu majonézu, čerstvo mleté čierne korenie,...
  5. ...hustú kyslú pochúťkovú smotanu, soľ som nepridala, klobása je slaná dosť,...
  6. ...všetko som v sekáčiku rozsekala na homogénnu hmotu, pričom som ponechala malé kúsky klobásy a cibule, my máme radi malé rustikálne kúsky použitých surovín v tejto nátierke, môžete ju pripraviť aj rozmixovaním v mixéri alebo spracovať ponorným mixérom do požadovanej konzistencie, kto chce môže na jemno zomlieť na mlynčeku klobásu s cibuľou a pridať do masla dobre vymiešaného s horčicou, majonézou, kyslou smotanou a čerstvo mletým čiernym korením.
  7. Nátierku som natrela na krajčeky čerstvo upečenej žemle, podávala som s čerstvými cherry paradajkami, zelenou vňaťou jarnej cibuľky, kolieskami čerstvej zelenej papriky, mali sme včera na večeru s čajom a dnes na raňajky s pohárom studeného mlieka , odležaná bola ešte lepšia, veľmi nám chutilo a bola som pochválená:-)
  8. záber zblízka: táto nátierka je vhodná na raňajky, na desiatu, na večeru, tiež je výborná pre návštevy ako slaná chuťovka či jednohubky k vínečku, chutí k nej i dobre vychladené pivo, nátierkou plniť napr. vajcia na tvrdo, rolky zo syra, rôznu zeleninu, môže byť súčasťou studených mís, klobásových pagáčov, paštičiek z lístkového cesta, pečiva kuracích rolád, iného mäsa na teplo i na studeno, uplatní sa v studenej i teplej kuchyni. Nátierka je veľmi rýchlo hotová, jej príprava je veľmi jednoduchá, majonéza a kyslá smotana zjemní jej prílišnú ostrosť a roztierateľnosť, ak niekto nemá rád príliš ostré chute, tieto ingrediencie jednoducho vynechá, môže zvýšiť obsah masla alebo pridať kvalitný krémový smotanový syr, údený strúhaný syr, kto nemôže ostrú chuť vôbec, ten použije neštipľavú klobásu alebo inú klobásu. Nátierka má široké použitie, vrelo odporúčam vyskúšať aj vám a prajem Dobrú chuť :-)