Klobásová nátierka fotorecept

eviana - fotkaeviana, 14. októbra 2013
Klobásová nátierka (fotorecept)
Foto: eviana

Mám manuálne pracujúceho chlapa, zajtra ide na montáž, čo znamená, že sa k teplému obedu nedostane, potrebuje niečo chutné, výživné a hlavne s možnosťou Zobraziť celý popisMám manuálne pracujúceho chlapa, zajtra ide na montáž, čo znamená, že sa k teplému obedu nedostane, potrebuje niečo chutné, výživné a hlavne s možnosťou zjesť to ľahko a rýchlo aj za bojových podmienok, preto som mu pripravila túto nátierku - je to taká nátierka pre riadnych chlapov :)

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
100 g
50 g
1 PL
1 PL
2 ks
1 ks
5 halúzok




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, čo treba nakrájať nakrájame - klobásu na malé kúsky, šalotku a cibuľku aj so zelenou časťou (u nás v Trnave sa hovorí cíbiky) najemno nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme, syr nastrúhame.

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme nastrúhaný syr, horčicu, kečup, čerstvo mleté čierne korenie a soľ

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme nakrájanú klobásu

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...vsypeme šalotku a jarnú cibuľku

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...na záver vsypeme petržlenovú vňať

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a potom už len všetko zmiešame dohromady a vznikne nám výborná výdatná nátierka. Ja som ju schválne nechala takto "rustikálnu" - hrubšej konzistencie, ale kto má rád jemnejšiu pokojne ju môže rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Môj chlap už stihol zdegustovať a pochválil :)

    Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mimit
Tvoj recept da mi paci, mas odo mna o to vacsie sympatie, ze pochadzame z rovnakeho mesta :) inak, takouto "natierkou pre riadnych chlapov" niekedy ani ja nepohrdnem. Ukladam, mozno sa zide.
sracz
... aj ja som chlap, teda aspoň zatiaľ, aj ja pracujem manuálne a Tvoju "perfiš" nátierku, milá a šikovná @eviana som nedostal!?! Predpokladám, že sa jedná len a iba o dočasný a náhodný problém! ... hodnotím s ***** na vysokom nebíčku a verím v "nápravu"! Maj naďalej pekné dni a vrtkú varešku!
eviana
@mimit , ďakujem za slová uznania, aj za sympatie, drahá rodáčka :) Budem rada ak vyskúšaš a bude chutiť :)
eviana
@sracz milý, som sa tu narehnila pri Tvojom komentári. Nemboj, môj chlap má chleby zrobené a ešte z nej aj pre Teba zostalo na koštovku, kľudne sa zastav :)
Ďakujem za Tvoje milé slová, za hviezdičky aj prianie... Tiež Ti prajem pohodové dni a veľa radosti nielen v kuchyni - na tú kuchynskú sa v zhmotnenej forme pri Tvojich ďalších receptoch veľmi teším :)
pusta
výdatná, pestrá a mimoriadne chutná nátierka a nielen pre chlapov :D
určite chválim a znovu plný počet hviezdičiek ti právom patrí :-)))), milá@eviana.
babkamt
Spravím túto tvoju pomazánku.Dali sme si priviezť hnoj a muž so synom ho vozia do záhrady.Zaslúžia si niečo dobré pod zub.Poriadne sa namakajú.
mariamka
fuuha, tam je tusim vsetko, co taky Herkules potrebuje :) moze rovno duby valat :))
sovka62
Klobásky môžem na každý spôsob a nátierky tiež, takže mne si sa trafíla. Tiež by mi chutila taká rustikála, mixovaná by mi pripomínala salámovú nátierku zo školskej jedálne, ktorú som jedla len so sebazaprením, bola až príliš hladká.
Ukladám, pridávam 5 hviezdičiek a už sa na ňu teším.
olinka12
Každé treba vymýšľať raňajky aj ja vyskúšam túto nátierku veľmi sa mi páči. Ukladám do mojej KK aby som na ňu nezaudla.
eviana
Moje milé dámy varecháčky - @izabella929 , @pusta , @babkamt , @mariamka , @sovka62 , @olinka12 , ďakujem Vám za milé komentáre, za Vaše slová uznania. Mám radosť, že Vás nátierka zaujala, ani som toľko ohlasov na ňu nečakala, veď priznajme si - žiadna vysoká gastronómia to nie je, len taká rýchlovka. Budem rada ak vyskúšate a ak bude chutiť, budem úplne najradšej ♥
salinka
Ja by som pridala na na brigádu, keby som dostala takúto desiatku:-)
eviana
@salinka , nechaj mi na seba kontakt, keď budem potrebovať vymalovať a upratať, ozvem sa... nátierky aj za "kýbel" spravím :)
salinka
No, ale ešte si to premysli, lebo tohto zjem za dvoch a odpracujem len za jedného:-)))
1x safran




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia