Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Podobný recept uviedol Ital-Manuel na Prime,len použil kvalitné mäso a špeciálne červené víno Barolo,ktoré mi chýbalo.Tak som si recept trocha upravila a použila móčing-klišku a červené víno suché,ktoré som príležitostne dostala a čakalo na svoju príležitosť.Hostia Itala to zajedali chlebom,ja som to podávala na obed s cestovinou a vzniklo slovenské jedlo a mimochodom veľmi chutné.

4
porcie
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si zeleninu......a všetky ingrediencie.
  2. Zeleninu dôkladne očistíme,umyjeme a nakrájame na kocky,len cesnak pridáme celé strúčiky.Do hrnca dáme umyté,odblanené mäso,pridáme nakrájanú zeleninu,celé strúčiky cesnaku,korenie...rozmarín,bylinky podľa obľúbenosti a zalejeme vínom.Nesolíme.Necháme v chladničke marinovať najmänej 12 hod.,24 min. a 33 sek. (to ma naučil @ enerrgizer ),alebo jednoducho cez noc.
  3. Pred varením mäso vyberieme,osušíme,pováľame kol-dokola v múke a dáme na horúci olivový olej zatiahnúť.Potom osolíme z každej strany,pridáme zeleninu bez korenín a cesnaku,prilejeme víno z marinády a dusíme prikryté 2-3 hod.,pokiaľ nie je mäso lahodne mäkké.Ak treba,podlievame horúcou vodou.
  4. Potom mäso vyberieme,udržiavame teplé.Zeleninu prepasírujeme ( Ital nedoporučoval mixér,ale to nie je originál ),dosolíme a nalejeme na tenko nakrájané mäso. Podávame s tarhoňou,cestovinou,alebo s takým domácim chlebíkom,ktorý sa teraz dopiekol a ešte je horúci.Dobrú chuť !
  5. Alebo s takým,ktorým ma inšpirovala @tizian.....,lebo pečie krásne chleby a rôzne.