Klíčky napr. do šalátu

Autor receptu: kikili

Keďže máme hypermarket ďaleko a menej zeleniny, skúsila som si vypestovať domáce klíčky,fotku sa mi nepodarilo pridať, nie je malá..ani veľká.-)

Suroviny

Postup

  1. šošovicu opláchneme a nasypeme do misky. Ja som mala priesvitnú čo mi zostalo po zmrzline. Necháme na nich len toľko vody, aby mali pod sebou len trochu . Na začiatku toho vsiaknu viacej, lebo sú suché a potom už menej. (záleží to aj od tepla v byte), stačí položiť misku niekde v kuchyni a čiastočne prikryť vrchnákom.
  2. ...asi na druhý deň dolejeme toľko vody, aby boli mokré, trošku ich potrasieme a čakáme..-) klíčky sa objavia možno na druhý deň večer,-postup opakujeme vždy, aby zrnká neuschli. ...za 3-4dni máme klíčky do šalátu, môžeme zmiešať 3-4 druhy nastrúhanej zeleniny, Môžeme klíčky nasypať aj na chleba...Trošku posoliť, .. okoreniť, do jogurtu,alebo dáme na šalát trochu Tatarky , biely jogurt,... Môžeme pridať k opečenej slaninke, posypať na chleba, so syrovým chlebom, atď. (záleží, kde ako kúria), stačí položiť misku niekde v kuchyni a čiastočne prikriť vrchnákom.
  3. p.s.V lete sme to skúšali aj inak, nasypali na obrúsok alebo na vatu no z toho sa ťažko vyberali klíčky sa zamotávali do vaty. Skúsila som len tak to vysypať, a nechať na tom málo vody,aby nevyschli, keby sme si všimli že do rána sú úplne suché, tak naliať tam trošku vody, ..nič sa nedeje..-) Fantázii sa medze nekladú..3farebné šaláty,rôzne zeleninky, ..čín.kapusta- to je ako čln alebo tácka.-) naložím na kapustu ,na 1 list klíčky s opečenou slaninkou.."trojhubky" Dobrú chuť*