Špenátový prívarok

Klasický špenát alebo špenátový prívarok (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Chutné, veľmi jednoduché a rýchle jedlo.* U nás doma tomu vravíme "slovenský špenát" :-) Človek ho pozná ešte z detstva, no možno každý trošku ináč. Toto je moja verzia, takto ho pripravujem doma ja.

Suroviny

Postup

  1. Na drobno nakrájanú cibuľu zosklovatíme na oleji. Následne pridáme postupne všetok špenát, trochu osolíme a necháme zakryté na menšom plameni, kým celkom nezmenší svoj objem a pustí si aj vlastnú šťavu.
  2. Ku špenátu nalejeme 2 dl vody, fakt nie veľa, lebo treba myslieť na to, že samotný špenát zahustí prívarok. Potom pridáme strúhaný cesnak, rascu (ja dávam 1 KL) a soľ. Takto necháme variť až do mäkka. Hotové rozmixujeme do hladka a prilejeme v 2 dl mlieka rozhabarkovanú múku. Napokon celé spolu ešte povaríme zo 10 minút. Kto chce, pridá namiesto mlieka smotanu na varenie, to je už na vás.
  3. Prívarok je veľmi chutný. Podávať k nemu môžeme na tvrdo varené vajíčko, volské oko, alebo pečený párok atď . Veľmi chutný je len s chlebom, alebo aj s varenými zemiakmi, komu ako chutí. Prajem dobrú chuť !
  4. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube