Kinder torta (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Inšpirácia k zajtrajšiemu sviatku detí. Korpus je kinder mliečny rez doplnený kinder čokoládou a lentilkami.

12
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtka s cukrom vymiešame do peny
  2. striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu
  3. pridáme múku zmiešanú s prdopečom a kakaom
  4. striedavo s tuhým snehom s bielkov
  5. cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na vymastené s múkou vysypané dva plechy, upečieme
  6. z vychladnutého cesta si pomocou formy na tortu vykrojíme prvý guľatý korpus, okraj si odložíme, tak isto aj na druhom plechu
  7. oba ostaté okraje zarovnáme, uložíme vedľa seba a vykrojíme tretí guľatý korpus
  8. Krém: tvaroh a smotanu zmiešame s cukrom
  9. v druhej mise si stužovač zmiešame so 100ml vlažnej vody a postupne primiešavame tvarohovo smotanovú zmes, asi tri PL krému si odložíme (nie do chladničky)
  10. Dokončenie: prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme polovicou krému, na to dáme druhý korpus (ten z dvoch okrajov), zasa krém a nakoniec posledný korpus, dáme na pol hodiny do chladničky
  11. po pol hodine odstránime okraj tortovej formy, povrch torty natrieme odloženým krémom, odbalíme si kinder čokoládky a z každej odkrojíme jeden dielik, dieliky odložíme a čokoládky prikladáme na okraje torty
  12. odkrojené dieliky ukladáme na vrch torty po obvode rezanou časťou k čokoládkam
  13. a nakoniec poukladáme lentilky a celú tortu zviažeme ozdobnou stužkou cez strednú časť čokoládok, dáme stuhnúť do chladničky. Prajem veselý Deň detí.