Kinder torta (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Inšpirácia k zajtrajšiemu sviatku detí. Korpus je kinder mliečny rez doplnený kinder
čokoládou a lentilkami.
12 porcií |
120 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtka s cukrom vymiešame do peny
- striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu
- pridáme múku zmiešanú s prdopečom a kakaom
- striedavo s tuhým snehom s bielkov
- cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na vymastené s múkou vysypané dva plechy, upečieme
- z vychladnutého cesta si pomocou formy na tortu vykrojíme prvý guľatý korpus, okraj si odložíme, tak isto aj na druhom plechu
- oba ostaté okraje zarovnáme, uložíme vedľa seba a vykrojíme tretí guľatý korpus
- Krém: tvaroh a smotanu zmiešame s cukrom
- v druhej mise si stužovač zmiešame so 100ml vlažnej vody a postupne primiešavame tvarohovo smotanovú zmes, asi tri PL krému si odložíme (nie do chladničky)
- Dokončenie: prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme polovicou krému, na to dáme druhý korpus (ten z dvoch okrajov), zasa krém a nakoniec posledný korpus, dáme na pol hodiny do chladničky
- po pol hodine odstránime okraj tortovej formy, povrch torty natrieme odloženým krémom, odbalíme si kinder čokoládky a z každej odkrojíme jeden dielik, dieliky odložíme a čokoládky prikladáme na okraje torty
- odkrojené dieliky ukladáme na vrch torty po obvode rezanou časťou k čokoládkam
- a nakoniec poukladáme lentilky a celú tortu zviažeme ozdobnou stužkou cez strednú časť čokoládok, dáme stuhnúť do chladničky. Prajem veselý Deň detí.