Kinder Pingui
Autor receptu: alique
Postup- Suroviny si rozdelíme na dvoje a budeme piecť dve cestá.
Žĺtka (3) vyšľaháme s cukrom (3 pol. lyž.).
Múku zmiešame s práškom do pečiva.
Keď máme žĺtka vyšľahané pridáme vodu.
Postupne pridávame múku pemiešame zľahka vareškou a pridáme kakao 2 pol. lyž.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou vmiešame do cesta (nie mixérom).
Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou a na takto pripravený nalejeme cesto.
Pečieme na 180 C asi 20 min (záleží od rúry treba sledovať). Použila som menší plech 38 cm x 25 cm.
Takto isto si upečieme aj druhý plát ale na papieri na pečenie ľahšie sa nám bude dávať na vrch koláča.
- Smotanový krém: Robíme len s polku surovín & musí sa robiť na dva krát lebo hneď stuhne.
250 ml šľahaška vyšľaháme aj s medom.
Pol bal. želatiny necháme napučať vo vode, trochu nahrejeme aby sa pustila. Vychladnutú vmiešame do šľahačky a hneď natrieme na vychladnuté cesto. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 15 min.
- Čokoládový krém: Nad parou spustíme čokoládu, Heru pridáme vodu a olej. Musí byť hladký.
Natrieme krém na koláč a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 20 min.
A zopakujeme si, natrieme smotanový krém na čokoládový a dáme znovu do chladničky na 15 min. Potom na koláč uložíme druhé cesto. Papier stiahneme dolu.
- Poleva : Nad parou si spustíme čokoládu, Heru pridáme olej a vodu. Poleva musí byť hladká. Až potom ju natrieme rovnomerne na koláč.
|