Kinder Pingui

Autor receptu: alique

Suroviny

Postup

  1. Suroviny si rozdelíme na dvoje a budeme piecť dve cestá. Žĺtka (3) vyšľaháme s cukrom (3 pol. lyž.). Múku zmiešame s práškom do pečiva. Keď máme žĺtka vyšľahané pridáme vodu. Postupne pridávame múku pemiešame zľahka vareškou a pridáme kakao 2 pol. lyž. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou vmiešame do cesta (nie mixérom). Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou a na takto pripravený nalejeme cesto. Pečieme na 180 C asi 20 min (záleží od rúry treba sledovať). Použila som menší plech 38 cm x 25 cm. Takto isto si upečieme aj druhý plát ale na papieri na pečenie ľahšie sa nám bude dávať na vrch koláča.
  2. Smotanový krém: Robíme len s polku surovín & musí sa robiť na dva krát lebo hneď stuhne. 250 ml šľahaška vyšľaháme aj s medom. Pol bal. želatiny necháme napučať vo vode, trochu nahrejeme aby sa pustila. Vychladnutú vmiešame do šľahačky a hneď natrieme na vychladnuté cesto. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 15 min.
  3. Čokoládový krém: Nad parou spustíme čokoládu, Heru pridáme vodu a olej. Musí byť hladký. Natrieme krém na koláč a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 20 min. A zopakujeme si, natrieme smotanový krém na čokoládový a dáme znovu do chladničky na 15 min. Potom na koláč uložíme druhé cesto. Papier stiahneme dolu.
  4. Poleva : Nad parou si spustíme čokoládu, Heru pridáme olej a vodu. Poleva musí byť hladká. Až potom ju natrieme rovnomerne na koláč.