Kinder pingui

Autor receptu: tina122

90 minút
príprava

Postup

  1. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame kakao. Pridáme tuhý sneh z bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200°C.
  2. Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min naboptnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
  3. Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme margarín a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
  4. Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.