Kinder pinguí podľa Lenky

Autor receptu: gustoe

Recept na domácu obľúbenú maškrtu, ktorú si zamilujete :)

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, kakaom a so štipkou soli. V druhej miske si vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s preosiatym cukrom. Do maslovej peny postupne po jednom zašľaháme vajcia a múčnu zmes. Nakoniec pridáme mlieko a premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto je hustej konzistencie. Vložíme ho do rúry a pečieme pri 180 C° asi 20 minút. Vychladnuté cesto opatrne rozrežeme pozdĺžne na cca rovnaké dva pláty.
  2. Šľahačková plnka: Šľahačku si vyšľaháme s medom a so smeta-fixom do tuhej peny. Rozdelíme si ju na dva rovnaké diely.
  3. Krém: Čokoládu na varenie a maslo si rozpustíme na vodnom kúpeli, pridáme PL vody a dve PL oleja a miešame, kým sa nám všetko rozpustí.
  4. Poleva: Mliečnu čokoládu si rozpustíme na vodnom kúpeli s olejom.
  5. Vrstvenie: Na 1 plát vychladnutého cesta natrieme prvú vrstvu šľahačkovej plnky. Dáme ju na chvíľu do chladničky stuhnúť. Potom na ňu nalejeme krém, ktorý ale nesmie byť veľmi horúci. Dáme znova na chvíľku do chladničky. Keď je čokoládový krém stuhnutý, navrstvíme zvyšnú časť šľahačkovej plnky. Na plnku položíme druhý plát, trochu zatlačíme a polejeme polevou z mliečnej čokolády. Dáme do chladničky stuhnúť. Vychladnutý nakrájame na kocky a podávame :)