Kinder Pingui (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Recept som našla na stránke Modrý koník , oslovil ma vyzeral vynikajúco tak som ho hneď vyskúšala upiecť. Je dosť náročný na prípravu aj na suroviny ale zato neskutočne chutný . Na budúce budem vedieť že mám použiť menší plech na pečenie cesta. Tento profil. obrázok je už pečený na menšom plechu .

30
porcií
20 minút
na 180 C °C

Suroviny

Postup

  1. CESTO : Suroviny si rozdelíme na dvoje a budeme piecť dve cestá.
  2. Vajíčka oddelíme žltka od bielka . Žltka vyšľaháme s cukrom a vaniklovým cukrom . (3 žltka , 3 lyž. cukru ).
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva .( 3 lyž. múky , pol balíčka prášku do pečiva )
  4. Keď máme žltka s cukrom vyšľahané do penista pridáme vodu.
  5. Postupne primiešavame múku zmiešanú s práš. do pečiva . Zľahka premiešame , pridáme kakao 2 pol. lyž.
  6. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
  7. Plech si vytrieme tukom a posypeme múkou . Na takto pripravený plech nalejeme cesto a pečieme na 200 c. asi tak 20 minút záleží v akej rúre pečieme.
  8. Takto isto si upečieme aj druhý plát. Ten je lepšie piecť na papieri na pečenie , ľahšie sa nám bude dávať na vrch koláča.
  9. Smotanový krém : 250ml šľahačky vyšľaháme. Pridáme med. Znovu vyšľaháme.
  10. Pol bal. želatiny necháme napučať v 3 lyž.pol vody mierne nahrejeme aby sa nám spustila a vychadnutú vmiešame do šľahačky.
  11. Natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Aspoň 20 min.
  12. Čokoládový krém : Nad parou rozpustíme čokoládu pridáme vodu , olej a Heru. Krém musí byť hladký .
  13. Natrieme čokoládový krém na koláč a dáme stuhnúť do chladničky aspoň 20 min.
  14. A zopakujeme si , urobíme smotanový krém a natrieme ho na koláč . Dáme stuhnúť do chladničky 20 min. Na koláč položíme druhé cesto .
  15. POLEVA: Nad parou si spustíme čokoládu , Heru pridáme olej a vodu. Poleva musí byť hladká až potom ju môžeme dať na koláč.
  16. Dobrú chuť !