Kinder Pingui (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Recept som našla na stránke Modrý koník , oslovil ma vyzeral vynikajúco tak som ho
hneď
vyskúšala upiecť. Je dosť náročný na prípravu aj na suroviny ale zato neskutočne
chutný .
Na budúce budem vedieť že mám použiť menší plech na pečenie cesta. Tento profil.
obrázok je už pečený na menšom plechu .
30 porcií |
20 minút na 180 C °C |
Postup
- CESTO : Suroviny si rozdelíme na dvoje a budeme piecť dve cestá.
- Vajíčka oddelíme žltka od bielka . Žltka vyšľaháme s cukrom a vaniklovým cukrom . (3 žltka , 3 lyž. cukru ).
- Múku zmiešame s práškom do pečiva .( 3 lyž. múky , pol balíčka prášku do pečiva )
- Keď máme žltka s cukrom vyšľahané do penista pridáme vodu.
- Postupne primiešavame múku zmiešanú s práš. do pečiva . Zľahka premiešame , pridáme kakao 2 pol. lyž.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
- Plech si vytrieme tukom a posypeme múkou . Na takto pripravený plech nalejeme cesto a pečieme na 200 c. asi tak 20 minút záleží v akej rúre pečieme.
- Takto isto si upečieme aj druhý plát. Ten je lepšie piecť na papieri na pečenie , ľahšie sa nám bude dávať na vrch koláča.
- Smotanový krém : 250ml šľahačky vyšľaháme. Pridáme med. Znovu vyšľaháme.
- Pol bal. želatiny necháme napučať v 3 lyž.pol vody mierne nahrejeme aby sa nám spustila a vychadnutú vmiešame do šľahačky.
- Natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Aspoň 20 min.
- Čokoládový krém : Nad parou rozpustíme čokoládu pridáme vodu , olej a Heru. Krém musí byť hladký .
- Natrieme čokoládový krém na koláč a dáme stuhnúť do chladničky aspoň 20 min.
- A zopakujeme si , urobíme smotanový krém a natrieme ho na koláč . Dáme stuhnúť do chladničky 20 min. Na koláč položíme druhé cesto .
- POLEVA: Nad parou si spustíme čokoládu , Heru pridáme olej a vodu. Poleva musí byť hladká až potom ju môžeme dať na koláč.
-
Dobrú chuť !