Khai luuk kheuy - zaťove vajíčka
Autor receptu: 2010
Hmm... dal som radsej aj povodne Thajske meno .
Takze varene na tvrdo a potom vyprazane.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyzera to velmi jednoduchy recept ale ako vacsina receptov v thajskej kuchyni je dost komplexny .Thajcania oblubuju zmes chuti sladka slana a este daco chrumkave ako napriklad burske oriesky plus aromaticke takze koriander.
Nakrajame si jarnu cibulku na drobno a odlozime . Malu cibulu nakrajame na jemno a dame oprazit do zlatista a chrumkava( da sa kupit hotova v azijskych obchodoch,).
Burske oriesky cerstvo oprazime na oleji a na hrubo podrvime - posekame .
Cesnak nakrajame na jemno a zlahko oprazime.
Certvy koriander ( cilantro ) nakrajame na mensie kusky.
- Vajicka uvarime na tvrdo, osupeme, osusime a dame cele vyprazat ? do zlatista .
POZOR ! opatrne , prska to. Najlepsie je to vo friteze.
- Tamarind bud rozrobime ako juice alebo kupime pastu a pridame trochu vody . Ja som mal pastu, do maleho hrnca som dal na trochu oleja rychlo oprazit susene chilly fliacky pridal tamarindovu pastu pridal trosku rybiej omacky ( netreba potom sol ). Trochu cukru moze byt aj hnedy povodny thajsky recept pouziva palmovy , prihodil 2/3 z nadrvenych burakov a nakrajanej jarnej cibulky.
Rychlo tak minutu som premiesal a prehrial.
- Servirujeme , vajicka rozkrojime na polky polejeme omackou a prizdobime , cerstvou chilli zvyskom oprazenych orieskov, cerstvym koriandrom a oprazenou cibulkou a jarnou cibulkou.
Je to vyborne jedlo same aj s ryzou na ranajky.