Khai luuk kheuy - zaťove vajíčka

Autor receptu: 2010

Hmm... dal som radsej aj povodne Thajske meno . Takze varene na tvrdo a potom vyprazane.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyzera to velmi jednoduchy recept ale ako vacsina receptov v thajskej kuchyni je dost komplexny .Thajcania oblubuju zmes chuti sladka slana a este daco chrumkave ako napriklad burske oriesky plus aromaticke takze koriander. Nakrajame si jarnu cibulku na drobno a odlozime . Malu cibulu nakrajame na jemno a dame oprazit do zlatista a chrumkava( da sa kupit hotova v azijskych obchodoch,). Burske oriesky cerstvo oprazime na oleji a na hrubo podrvime - posekame . Cesnak nakrajame na jemno a zlahko oprazime. Certvy koriander ( cilantro ) nakrajame na mensie kusky.
  2. Vajicka uvarime na tvrdo, osupeme, osusime a dame cele vyprazat ? do zlatista . POZOR ! opatrne , prska to. Najlepsie je to vo friteze.
  3. Tamarind bud rozrobime ako juice alebo kupime pastu a pridame trochu vody . Ja som mal pastu, do maleho hrnca som dal na trochu oleja rychlo oprazit susene chilly fliacky pridal tamarindovu pastu pridal trosku rybiej omacky ( netreba potom sol ). Trochu cukru moze byt aj hnedy povodny thajsky recept pouziva palmovy , prihodil 2/3 z nadrvenych burakov a nakrajanej jarnej cibulky. Rychlo tak minutu som premiesal a prehrial.
  4. Servirujeme , vajicka rozkrojime na polky polejeme omackou a prizdobime , cerstvou chilli zvyskom oprazenych orieskov, cerstvym koriandrom a oprazenou cibulkou a jarnou cibulkou. Je to vyborne jedlo same aj s ryzou na ranajky.