Kelový prívarok s prílohou (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené.
5 porcií |
30 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyjeme si a nakrájame kel.
- Na malom množstve oleja si osmažíme cibuľu. Pridáme trocha múky na zahustenie.
- Múku mierne posmažíme a pridáme asi polovicu nakrájaného kelu. Premiešame, chvíľku posmažíme.
- Pridáme druhú časť kelu. Podlejeme asi 2 deci vody.
- Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca. Mierne osolíme.
- Premiešame.
- Nakrájame si párky na krúžky a pridáme do hrnca. Opatrne premiešame. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, párky sa neuvaria a kel prestane chrumkať. Podávame samotné, s omeletou, alebo praženicou. Dobrú chuť.