Kelový prívarok s prílohou (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené.

5
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyjeme si a nakrájame kel.
  2. Na malom množstve oleja si osmažíme cibuľu. Pridáme trocha múky na zahustenie.
  3. Múku mierne posmažíme a pridáme asi polovicu nakrájaného kelu. Premiešame, chvíľku posmažíme.
  4. Pridáme druhú časť kelu. Podlejeme asi 2 deci vody.
  5. Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca. Mierne osolíme.
  6. Premiešame.
  7. Nakrájame si párky na krúžky a pridáme do hrnca. Opatrne premiešame. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, párky sa neuvaria a kel prestane chrumkať. Podávame samotné, s omeletou, alebo praženicou. Dobrú chuť.