Kelový prívarok s opekačkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2012

Prívarok patrí medzi jednoduché,rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo..rada ho kombinujem s bravčovým perkeltom,ale je výborný aj s klobáskou..dnes som ho robila s opekačkou...

40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
6 ks
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 štipka
podľa chuti
1 štipka
1 štipka
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistila som si kel a aj zemiaky

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kel som pokrájala na rezance...do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak..

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked sa upiekla do zlatova, pridasla som pokrájaný kel..

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    chvíľu som ho opražila spoli s cubuľou a cesnakom...

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podliala vodou....a pridala som zemiaky pokrájané na kocky...osolila,okorenila, pridala bobkový list aj strúhaný muškátový oriešok...varila pod pokrievkou do mäkka..

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z hladkej múky a pol lyžice masti som si urobila zápražku.. pridala som červenú papriku, podliala vodou a vyliala do kelovo-zemiakového prívarku...nechala na slabšom ohni povariť, ešte dochutila ...

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na troška oleji som orestovala opekačku, ktorú som nožom naštvorčekovala, aby sa dala dobre deliť lyžicou pri jedení...naložila hotový prívarok na tanier, ozdobila opekačkou a poliala olejom...podávala som s čerstvým chlebíkom...dobrú chuť...

    Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

milad
....milujem prívarky, kelový zvlášť, ale u nás asi iba ja;-(
Ej, či by som i dala!
kecemis
Narobila si mi riadnu chut. Takze ukladam a varim. Vdaka.
aroooo
Už týždeň pozerám v obchode kel, no majú len veľké, tiež chcem spraviť prívarok tak bude možno tvoj
1x 7580
izabella929
@aroooo , veru tento druh zeleniny je aj u nás veľmi obľúbený.-) mali ho v obchode, neodolala som...aj kelovú polievku máme radi...dík za komentár.-)tento kelový prívarok je skvelý, doporučujem.-)
jokin
Kel je moja obľúbená bašta páči sa mi Tvoj receptík vyskúšam.
miamia
dnes sme dopapali obľúbenú kelovú polievku a už môžem chystať tento receptík...šup s ním do KK! :)
vareska1
dalsi receptik do zbierky - urcite neostane bez povsimnutia ... dakujem :)
helenka
Zajtra idem nato..... milujem prívarky a tento zvlášť, len ja dávam smotanu...ale postup ten istý...teším sa na obedík...mňam...
jozka2
Zvycajne som skekacky nejedavala,ale boli neodmyslitelnou sucastou francuzskych zemakov a opecene ku kelovemu privarku,ale to bolo davno teraz spekacky nemam.
boise
Musím dať koment aj sem, s malou úpravou: Môj manžel má veľmi rád kelový prívarok. Tak mu ho raz za uhorský rok uvarím a vždy naň googlim recept. A teraz mi google ponúkol dva skvelé, tvoj a od @Jerica a ja som sa nevedela rozhodnúť, že ktorý si vybrať. Tak som ich skombinovala a výsledok je dokonalý, ďakujem dámy ;)
1x 7580
izabella929
@eviana....prep áč, ale ja som ti nič nevytkla...je to tvoja vec, čo používaš vo svojich receptoch...o dva príspevky vyššie píšem, že už špekáčiky nekupujem...to je aj pravda. odkedy dostávam domácu neúdenú klobásku z farmy, nič také som už nekúpila...recept je z minulého roka, kedy som ešte nemala dodávateľa...ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@boise...v ýhoda Varechy...spojiť dva recepty, vybrať z nich to, čo mi vyhovoju...v tom je krása tejto stránky...hlavná vec, že vám chutilo.-) ďakujem za komentár.-)
amelie
@izabella , môžem akúkoľvek zeleninu na akýkoľvek spôsob. akurát som dnes kúpila na farme kopu všeličoho "pre zajace", ako vraví môj muž (je mäsový ako všetci chlapi...). Je tam aj kel, inšpirovala si ma:-) (ako dieťa som nenávidela "cušpajze", hm, človek mení chute...) si skvelá kuchárka:-)
eval100
rada by som vyskúšala, myslíte, že by som mohla ten kel pred pridaním zemiakov rozmixovať, kedže inak by mi to deti nezjedli.
horalka66
@izabella29 včera som si doniesla kel z Oravy a tak som sa rozhodla urobiť z neho prívarok z tvojho receptu,lebo vyzerá super:-)ďakujem zaň :-)
izabella929
@horalka...milujeme kelové prívarky aj bravčové v keli...prívarky všeobecne rada varím, dobre sa dajú kombinovať s mäskom...vtedy, ked som robila tento recept, nemala som ešte farmára na mäso a mäsové výrobky...v súčasnej dobe už nekupujem párky, špekáčiky, ani klobásy v obchode...výrobky mi nosí farmár, takže všetko čerstvé a veľmi chutné...)verím, že vám prívarok bude chutiť...ďakujem pekne za komentár.-)
mijaita
@Izabella929 i ostatne devcata, u nas doma se varila kapusta (kel) zadelavana. Cili uvarena a zahustena jíškou (zaprazkou). K tomu varene hovezi maso predni a brambory. Ale nebyla to omacka, ale takove huste, proste jen zadelavane. Tento privarok se ji s cim?
mijaita
Mne se to zda spis jako polevka s tou klobasou :-)
majkaj1
mne sa tento recept veľmi páči, ide o jednoduché a chutné jedlo....a nie je vôbec finančne náročné, takže ukladám a ďakujem :-)
kimlo
Včera som ho robil, je výborný, vďaka za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia