Kelový prívarok s kuracími pečienkami na slaninke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Trošku odlišný postup pri príprave kelového prívarku. Na záver ochutený kôprom. Podávala som s kuracími pečienkami, ktoré som opiekla na slaninke a cibuľke. Ozdobený slaninkovým vejárikom.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kel som umyla a pokrájala.
  2. Do rajnice som dala maslo a pokrájala cibuľu. Orestovala som ju iba chvíľku, nemusí byť do hneda.
  3. Pridala som pokrájaný kel a dusila chvíľku, aby sa spojili chute cibule a kelu.
  4. Podliala som vodou, aby bol kel ponorený vo vode, osolila a varila pod pokrievkou do mäkka.
  5. Ošúpala som si zemiaky, pokrájala na mesiačiky a nechala uvariť. Osolila som ich.
  6. Keď sa kel začal variť, pridala som štipku rasce a mleté čierne korenie.
  7. Z uvarených zemiakov som odobrala 4 kusy a popučila som ich.
  8. Popučené zemiaky som pridala so uvareného kelu a spolu nechala prejsť varom.
  9. Do smotany som pridala 2 PL zemiakového škrobu a dobre som vymiešala.
  10. Dobre vymiešanú hmotu som pridala do kelu. Dobre som všetko premiešala mimo sporáka. Potom som dala kelový prívarok na sporák už iba na minútku, aby prešiel varom.
  11. Pridala som k nemu troška cukru a pokrájaný kôpor a dobre premiešala.
  12. Na dve panvice som si pripravila slaninu na vejárik a na druhú som pokrájala slaninku na kocky. Pridala som pokrájanú cibuľu a pečienky. Dusila som ich pokiaľ sa celkom tekutina neodparila a zostal iba výpek zo slaninky. Aj vejárik vytopil masť a tiež som ju pridala do pečienok. Hotové pečienky som posypala červenou mletou paprikou, premiešala a boli hotové. Pečienky som nesolila, lebo slanina bola dosť slaná, iba som ich posypala mletým čiernym korením.
  13. Veľmi chutný obed som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.