Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme a zmiešame s paprikou nakrájanou na drobné kocky, nasekanou pažítkou a rozpustenou želatínou. Dochutíme soľou a korením. Listy naplníme ricottou a zvinieme pomocou potravinárskej fólie. Necháme zatuhnúť a nakrájame na porcie (1 porcia: 50 g plneného listu).
- Tapenáda: Olivy vykôstkujeme a rozmixujeme s upečeným cesnakom a olejom, dochutíme octom, soľou a korením.
- Šalátik: Umyjeme a dochutíme soľou, korením, olejom a prípadne balzamikom.
- Náš tip: Aby si kelové listy zachovali svoju prirodzenú a sviežu farbu, najskôr ich ponoríme na chvíľku do vriacej vody a potom rýchlo do vody ľadovej. Takto to funguje aj pri ostatnej zelenine, keď chceme zachovať prirodzenú farbu, ktorú by inak stratila.
|