Ovsené sušienky

Keksíky z ovsených vločiek s citrónovou príchuťou

Autor receptu: mirkajan

Napriek tomu, že na fotke vyzerajú ako fašírky, sú to keksíky. V zdravej výžive som si na skúšku kúpila podobný keksík (vegánsky, bio a drahý) a keďže bol veľmi chutný, povedala som si, že toto by som mohla zvládnuť aj v domácich podmienkach. Preštudovala som zloženie na etikete a toto je výsledok mojej (myslím, že celkom vydarenej) improvizácie.

30 ks
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny dáme do misy a dôkladne premiešame, kým sa nespoja (najlepšie to ide rukou). Hmotu necháme chvíľu odstáť. Kešu maslo som jedenkrát robila rozmixovaním kešu orechov až na maslo, dnes som vo farmárskom obchode objavila kešu maslo od slovenského výrobcu. V zložení kupovaného keksíka bol kokosový olej, ktorý ja až tak nemusím, preto som ho v mojich keksíkoch nahradila maslom.
  2. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a ukladáme naň guličky z cesta vo veľkosti vlašského orecha. Každú guličku som potom stlačila dnom skleneného pohára na hrúbku cca 4 mm - je dobré dno pohára občas namočiť do vody, cesto sa naň potom nelepí.
  3. Pečieme pri teplote 180 °C cca 12 minút. Keksíky sú po vybratí z rúry mäkké, treba ich nechať vychladnúť a až vychladnuté dávať dole z plechu. Skladujeme v uzavretej dóze.