Kefírové palacinky s jablkovými kockami podľa Svetlanky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Aj tento recept som dostala od Svetlanky,ktoré pochádza z Ukrajiny a žije u nás..som rada, že mi dovolila zverejniť tento recept..je to cestíčko z kefíru do ktorého som nakrájala kocočky jabĺčok..veľmi chutné palacinky..

7
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny...kefírové mlieko,vajcia,vanilku, prášok do pečiva...jabĺčka som ošúpala a pokrájala na drobné kocky..
  2. Do misy som dala kefír,vajcia,soľ,hladkú múku,prášok do pečiva a vanilku...vymiešala som hladké cestíčko...cestíčko musí byť hustejšie, lebo jabĺčka pustia šťavu a zriedia ho.. ja som použila 5 PL múky, ale ak sa vám žiada pridať, pridajte si ...múky sú rôzne..napokon som pridala pokrájanú kocky jabĺčok...všetko som premiešala...
  3. na veľkú panvicu som dala troška oleja, nechala som ho rozohriať..kefírové cesto sa nedá rozlievať po panvici ako klasické palacinky...treba ho rozložiť lyžicou rovnomerne..piekla na na najväčšom horáku a na najslabšom plameni, aby sa dobre prepiekli aj znútra...
  4. potom som širokým nožom palacinku obrátila a piekla i z druhej strany...
  5. upečené som ukladala na seba...netreba prekladať kuchynským papierom, panvicu som iba potrela olejom..z tejto dávky som urobila 7 palaciniek..sú sýte..
  6. ja som ich natierala marhuľovým džemom, na džem som uložila pokrájané kocky manga a posypala som ich granátovým jablkom...vynikajúce palacinky...prajem vám dobrú chuť..