Indická ryža

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

Autor receptu: hame

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút, zlejeme, opláchneme studenou vodou a necháme bokom. Zázvor olúpeme a nastrúhame, cibuľky nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno. Z paradajok vyberieme zrniečka a nakrájame ich na kocky.
  2. Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo, na ktorom opražíme zázvor, cesnak a cibuľku. Necháme zmäknúť. Okoreníme karí korením, pridáme paradajky, nakrájanú chilli papričku a zalejeme šťavou z citróna. Premiešame a necháme prehriať.
  3. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, scedený hrášok a polovicu nasekaných koriandrových lístkov. Premiešame a odstavíme. Na každú porciu dáme kúsok údenej ryby a dve štvrtinky vajíčka natvrdo. Podávame s bielym jogurtom ochuteným zvyšným koriandrom, lyžicou citrónovej šťavy a soľou.