Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa (fotorecept)
Autor receptu: cezar
Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo. Robil
som variantu kuracích stehien a prsia. V nich bola zabalená "diétna" slaninka, aby boli
šťavnaté. A na vrchu sa povaľovala slaninka tiež. Samozrejme zmizla ako prvá.
6 porcií |
15 minút príprava |
50-60 minút na 180-190 °C |
Postup
- Na cibuľke trochu orestujeme zeleninu spolu aj s pokrájanými šampňómi. Ja som to robil vo woku. Všetko musí pustiť primerane šťavu.
No a potom to vyložíme do pekáča.
- Na zeleninu poukladíme mäso - stehná, prsia so zabalenou "diétnou"slaninkou a samozrejme na vrch dáme slaninku tiež. Kto nechce - nemusí. Môže dať napríklad šunku. Alebo nič.
Na porcie dáme kúsky masla, aby výpek mal jemnú chuť.
- ...a pečieme pod alobalom cca 50-60 minút. Na konci odkryjeme a zapečieme.
Kto chce, môže dať pred koncom šľahačkovú smotanu.
Mäso so zeleninou v pekáči nepodlievame. Pustí to šťavy celkom dosť.
No a podávame s čím len chceme.
- U nás to boli pečené zemiaky a slovenská ryža.