Kuracie mäso

Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Grilovacie korenie vmasírujeme do kuracieho mäsa.
  2. Na dno vymasteného pekáča rozložíme pár plátkov opraženej slaniny.
  3. Vystelieme kyslou kapustou, na ktorú položíme kuracie mäso, na vrch dáme ďalšiu vrstvu kapusty a zakryjeme alobalom.
  4. Vložíme do rúry na 180 °C na 40 min.
  5. Žemle nakrájame na kocky a opražíme na výpeku zo slaniny.
  6. Po opražení preložíme do misy, pridáme mlieko, vajíčka a múku a vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme guľky.
  7. Tie varíme v osolenej vode približne 15 - 20 minút.
  8. Udusenú kapustu s kuracím mäsom podávame s knedličkami nakrájanými na plátky.