Kuracie mäso
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej (videorecept)
Autor receptu: sons
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.
Postup
- Grilovacie korenie vmasírujeme do kuracieho mäsa.
- Na dno vymasteného pekáča rozložíme pár plátkov opraženej slaniny.
- Vystelieme kyslou kapustou, na ktorú položíme kuracie mäso, na vrch dáme ďalšiu vrstvu kapusty a zakryjeme alobalom.
- Vložíme do rúry na 180 °C na 40 min.
- Žemle nakrájame na kocky a opražíme na výpeku zo slaniny.
- Po opražení preložíme do misy, pridáme mlieko, vajíčka a múku a vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme guľky.
- Tie varíme v osolenej vode približne 15 - 20 minút.
- Udusenú kapustu s kuracím mäsom podávame s knedličkami nakrájanými na plátky.