Grilované köfte
Grilované köfte

Kebab/Köfte

cesminaz - fotkacesminaz, 28. júna 2019
Kebab/Köfte
Foto: cesminaz

Kebab, köfte,alebo aj čevapčiči :-) kto ako to volá. Niektoré sa od seba trošku líšia, ale chuť majú všetky výbornú! Toto je moja verzia :-)

Suroviny

800 g mleté
500 g mleté
2 ks
1 ks
1 KL
2 kopcovité KL
1 kopcovitá KL (alebo sóda bikarbóna)
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Následne dáme do misky mäso, na hrubo nastrúhanú cibuľu, bielok, korenie, soľ, oregano a prášok do pečiva. Dobre celé rukou premiešame/premačkáme a dáme do chladničky postáť na 1 hodinu. Môžte si to kľudne pripraviť aj viac hodín vopred.

    Kebab/Köfte - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečením si z masy pripravíme nie príliš hrubé valčeky, ktoré môžte aj napichať na špajdľu, podľa toho, že či to budete piecť v panvici alebo na grile :-)

    Kebab/Köfte - obrázok 2
  3. 3

    A už len upiecť ;-) Pečieme zo všetkých strán, ale nie príliš dlho, aby sme mäso nevysušili. V mojom prípade na grile aj s ostatnými dobrotami :-)

    Kebab/Köfte - obrázok 3
  4. 4

    Sú chuťovo výborné. Mäso je šťavnaté a také nadýchané vďaka tomu prášku do pečiva :-) A pravdaže v tomto prípade im dodá na chuti aj ten dym :-))

    Kebab/Köfte - obrázok 4
  5. 5

    Príloha je ľubovoľná :-) Prajem dobrú chuť!

    Kebab/Köfte - obrázok 5

Diskusia k receptu

violeta
Tvoje grilované mäsko vyzerá naozaj lákavo, určite je aj chutné. Jahňacie je jemnučké, minulý víkend som robila z neho burgre, tiež na grile. Ale ja mám len elekrický, takže bez vône :)
haji
Achjo, o tomto grilovacím receptíku se mi bude zdát - prudce jedlá fota, slintám si do klávesnice. Přeji všem krásný a pohdový víkend!
kvakac
To vyzerá super. S tým práškom je pre mňa novinka, to si musím uložiť do mozgu. Vyskúšam to v blízkej dobe.
45678
@Kvakac (28.6.2019 19:59)

Ja pridávam sódu aj do fašírky,plieskavice,či iného z mletého mäsa:-) @Cesminka Ty si fakt poklad ,vždy v správnu chvíľu ponukneš niečo fajnové:-), všetko okrem oregana robím aj ja,teraz pridám aj oregano,Ty si záruka dobrej chuti.Pozdravujem a pekný víkend prajem:-)
denyany
Chystám sa na Balkán, tam si dám originál, s čubricou. Ale leto ešte len začalo, nuž dôjde aj na domáce kjufteta. Robím ich podobne, bez bielka a PDP.
kukulienka71
fajnovo vyzerajú, zaujal ma prášok do pečiva v mletom mäse. Leto je o grilovaní:-) U nás je víkendové varenie tiež o tom, včera boli drobné domáce klobásky a tiež napácované kuracie kúsky, ešte aj papriky boli pečené, skoro ako na tvojej fotke:-P dnes pokračujeme. Príjemné leto prajem, @cesminka !
radox1
vyborne,prave som sa vratil z turecka a tam som sa ich najedol.
cesminaz
Dakujem velmi pekne všetkým za nahliadnutie a milé komentáre :-) Som rada,že vás recept zaujal a budem sa tešit ak niekedy vyskúšate.@45678 :-) len vyskúšaj,oregano dá výbornú chuť! Pozdravujem. @Kukulienka zvyknem dat bud bikarbonu,alebo PDP :-) Krásne leto prajem aj vám,zajtra má byt zas poriadne horúco ;-)
ajfel1
Vypadá to suprovo...Viem si tu zmes predstaviť aj ako hamburger... vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia