Kávovo-karamelové kuracie prsia so zeleninovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Kedysi som jedla takto pripravené kuracie prsia v Anglicku u mojej kamarátky z Brazílie, chutili mi, tak som neváhala a vypýtala si recept. Skúsila som ho teda pripraviť doma. Vtedy som jedla k mäsku maličké zemiačiky varené v šupke a listový šalát, ja som sa rozhodla pre zeleninový šalátik. Bolo to vynikajúce!

2
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Kuracie prsia opláchneme, očistíme, osolíme, okoreníme korením 4 farieb, posypeme troškou grilovacieho korenia a troškou provensálskeho korenia. Dáme do ohňovzdornej misy, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov. Upečieme do zlatohneda.
  2. Do sklenej misky dáme scedenú kukuričku a fazuľu, na menšie kúsky nakrájané kukuričné klásky, najemno nakrájanú cibuľku a na osminky nakrájané cherry paradajky. Brokolicu opláchneme, rozoberieme na malinké ružičky a vložíme do vriacej vody na niekoľko sekúnd, alebo len prelejeme vriacou vodou. Vychladnútú brokolicu pridáme k ostatným surovinám, /miesto brokolice môžeme pridať nakrájané avokádo/. Šalát dôkladne premiešame a pokvapkáme zálievkou pripravenou zmiešaním citrónovej šťavy, oleja a štiponky chilli korenia. Posypeme nasekanou vňaťou.
  3. Kryštálový cukor za občasného miešania na miernom ohni rozpustíme na karamel, zalejeme ho horúcou kávou a vymiešame dohladka. Mäso nakrájame na tenké plátky, uložíme na tanier, ako prílohu podávame šalát, ozdobíme kúskom citróna a nakoniec mäsko prelejeme kávovým karamelom. Dobrú chuť!