Kávovo - čokoládové želé

Autor receptu: zirafninka1

Jemné želé, v ktorom sa spája intenzívna chuť kávy a čokolády.

Suroviny

Postup

  1. V menšom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme, primiešame cukor a instantnú kávu. Do horúcej tekutiny pridáme čokoládu, rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Tyčinku agar agar roztrháme na menšie kúsky a prihodíme k horúcej čokoládokávovej zmesi. Prikryjeme pokrievkou a necháme postáť cca 15 min. Po 15 min. hrniec opäť položíme na mierny oheň a varíme až do úplného rozpustenia agar agar. Hmotu precedíme cez sitko, pridáme štipku kardamónu a nalievame do pralinkových formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke 2 hodiny.
  2. Používam tieto agar agar tyčinky.