Kávové koláčiky s karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

24ks
porcií
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu cesta.
  2. Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtka a cukor spolu šľaháme do svetlej peny.
  4. Postupne zašľahávame 5 PL horúcej kávy.
  5. Pridáme múku zmiešanú s kypriacím práškom.
  6. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
  7. Cestom naplníme formu na muffinky vystlanú papierovými košíčkami a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 10-15 min.
  8. Každý koláčik po upečení polejeme 2 KL uvarenej kávy. Necháme vychladnúť.
  9. Zo skaramelizovaného salka a masla vymiešame hladký krém. Naplníme ním cukrárske vrecúško a na každý koláčik spravíme malý kopček.
  10. Ľubovoľne ozdobíme.
  11. A ešte koláčik v reze.