Kávové koláčiky s karamelovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
24ks porcií |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu cesta.
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtka a cukor spolu šľaháme do svetlej peny.
- Postupne zašľahávame 5 PL horúcej kávy.
- Pridáme múku zmiešanú s kypriacím práškom.
- Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
- Cestom naplníme formu na muffinky vystlanú papierovými košíčkami a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 10-15 min.
- Každý koláčik po upečení polejeme 2 KL uvarenej kávy. Necháme vychladnúť.
- Zo skaramelizovaného salka a masla vymiešame hladký krém. Naplníme ním cukrárske vrecúško a na každý koláčik spravíme malý kopček.
- Ľubovoľne ozdobíme.
- A ešte koláčik v reze.