Katkina hrnčeková bublanina s čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: katarina22
Áno, bublanín je tu veľa. Áno, hrnčekových koláčov je tu
tiež veľa. Spojila som však
viacero receptov, či už klasickú
slovenskú bublaninku alebo českú „píchanou buchtu“ a
zišiel z toho jeden výborný
koláčik, ktorý vám sem
pridávam ako inšpiráciu. A keďže zbožňujem čokoládu,
jahody a kokos... nečudujte sa
tejto kombinácii.
Foto možno nie je dokonalá, ale ten pôžitok je dokonalý...
12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Hrnček nech si vyberie každý podľa seba. Ja som použila menšiu kávovú šálku, pretože keďže sme len dvaja, pečiem na malý plech.
- Ovocie si vyberieme podľa vlastnej chuti. Ja som zvolila dvojkombináciu - ringloty a moje milované jahody.
- Všetky suroviny zmiešame a vylejeme na plech. Ja používam papier na pečenie, aby sa mi plechy lepšie umývali a aby som si ich až tak nezničila. Samozrejme, nezabudnime naň dať ovocie.
- Po upečení bublaninu vyberieme z rúry a vareškou do nej urobíme dierky ( inšpirácia - česká píchaná buchta).
- Na koláč vylejeme čokoládovú polevu, najprv pekne do dierok aby sa nám zaplnili a následne na celý koláč. Vrch môžte ešte posypať kokosom, ak ho zbožňujete rovnako ako ja :) Príjemný sladký deň Vám prajem :)