Katkina hrnčeková bublanina s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Áno, bublanín je tu veľa. Áno, hrnčekových koláčov je tu tiež veľa. Spojila som však viacero receptov, či už klasickú slovenskú bublaninku alebo českú „píchanou buchtu“ a zišiel z toho jeden výborný koláčik, ktorý vám sem pridávam ako inšpiráciu. A keďže zbožňujem čokoládu, jahody a kokos... nečudujte sa tejto kombinácii. Foto možno nie je dokonalá, ale ten pôžitok je dokonalý...

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Hrnček nech si vyberie každý podľa seba. Ja som použila menšiu kávovú šálku, pretože keďže sme len dvaja, pečiem na malý plech.
  2. Ovocie si vyberieme podľa vlastnej chuti. Ja som zvolila dvojkombináciu - ringloty a moje milované jahody.
  3. Všetky suroviny zmiešame a vylejeme na plech. Ja používam papier na pečenie, aby sa mi plechy lepšie umývali a aby som si ich až tak nezničila. Samozrejme, nezabudnime naň dať ovocie.
  4. Po upečení bublaninu vyberieme z rúry a vareškou do nej urobíme dierky ( inšpirácia - česká píchaná buchta).
  5. Na koláč vylejeme čokoládovú polevu, najprv pekne do dierok aby sa nám zaplnili a následne na celý koláč. Vrch môžte ešte posypať kokosom, ak ho zbožňujete rovnako ako ja :) Príjemný sladký deň Vám prajem :)