Käsekuchen mit früchte (Tvarohový koláč s ovocím)

Autor receptu: monique

Nenechajte sa odradiť názvom, ale chcela som ho nechať v originálnej podobe ako som ho dostala od mojej kamarátky v Nemecku. Tento koláčik som jedla u nej na návšteve a hneď som si ho veľmi obľúbila. Jediné vylepšenie, ktoré som mu spravila je, že som pšeničnú múku vymenila za ražnú. :)

12
porcií
30 minút
príprava
60+10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Maslo, cukor a vajce si vyšľaháme mixérom. Potom pridáme múku a 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva. Vypracujeme husté cesto. Do okrúhlej formy, ktorú sme si vytreli maslom a vysypali strúhankou, rukou vyložíme cesto až do strán.
  2. Plnka: Maslo, cukor, vajcia, nízkotučný HLADKÝ!!! (nie hrudkový) tvaroh a balíček Zlatého klasu spolu poriadne zmiešame mixérom. Keď je zmes poriadne premiešaná a hladká, ručne metličkou primiešame cca 500 ml mlieka.
  3. Ešte na neupečené cesto vylejeme plnku. Po obvode poukladáme maliny alebo černice (hocijaké ovocie, na ktoré máte chuť) a ponoríme ich do plnky. Takto pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Koláč pečieme 60 minút + 10 minút pri pootvorenej rúre! Plnka musí v trúbe "stuhnúť". Keď vytiahnete koláčik, možno sa Vám bude javiť ešte pohyblivá, treba však nechať koláč len vychladnúť. Koláč krájame na trojuholníky ako tortu, môžeme ozdobiť ovocím. Dobrú chuť! P.S: Keď nepridáte žiadne ovocie, budete mať klasický cheesecake, ktorý je tiež veľmi chutný aj sám o sebe. :)