Ovsená kaša
Ovsená kaša

Kaša z ovsených vločiek

elixir - fotkaelixir, 7. januára 2018
Kaša z ovsených vločiek
Foto: elixir

Už som tu dlho nebola, začnem teda receptom, ktorý zvládne aj školák. :) Aj keď i ten sa dá spraviť tak rôznorodo. Kolega na Zobraziť celý popisUž som tu dlho nebola, začnem teda receptom, ktorý zvládne aj školák. :) Aj keď i ten sa dá spraviť tak rôznorodo. Kolega na služobke robieval raňajky a jeho ovsená kaša strčila do vrecka tú, ktorú som občas varila ja...a stali sa z nej moje obľúbené raňajky.

1
porcia
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 dl (drobné)
2 dl
1 čl




Postup

  1. 1

    Na prípravu tohoto receptu treba drobné vločky (Kleinblatt). Tie sa uvaria rýchlejšie domäkka než klasické vločky. Do malého hrnca treba nasypať vločky, zaliať mliekom, premiešať a nechať zohrievať, kým mlieko nezačne vrieť. Počas zohrievania sa o vločky netreba starať, takže je čas očistiť a pripraviť ovocie.

  2. 2

    Kašu dovaríme, keď je v hrnci ešte stále na povrchu vločiek trochu mlieka, nemalo by byť kompletne vyvarené. Dáme na tanier, pridáme ovocie, poprášime škoricou a pokvapkáme lyžičkou medu. Budem sa tešiť, ak sa podelíte o vaše varianty.

Diskusia k receptu

haji
Krásné foto! Vločková kaša snese i vodu místo mléka, takže i vegánský by receptík mohl být.
1x elixir
cesminaz
Vitaj milá @Elixir :-) Výborné a jednoduché.Ja som presne pred pár dňami tiež robila ovsenú kašu z tych jemnych vločiek,ale ja som dala do nej dobre vela strúhaných jablk,tak v polovici varenia,aby sa to dovarilo a zhustlo spolocne/naraz.Dala cukor,škoricu a trocha citronovej štavy na zvyraznenie jablkovej chuti rovno donho.A potom na tanierikoch som este posypala niektore škoricou a niektore len čistým holandským kakaom :-) Bolo to super ;-) Krasny den a pozdravujem!
1x elixir
bubaya
Také obyčajné jedlo, a na fotke vyzerá fantasticky. Ja mám radšej Kernige, tie sa rýchlo nerozvaria. Tieto jemné len zalejem mliekom a nechám zmäknúť. Krásne si nám navarila.
1x elixir
garanco
Ela, naozaj si tu už dávno nebola, tak vitaj v novom roku!
Už dlhšie sa chystám urobiť si na raňajky kašu z ovsených vločiek (aj keď vločky používam často pri varení, kašu som ešte nevarila), tak si ma inšpirovala :-)) , hlavne tým oku lahodiacim obrázkom!
1x elixir
bandolina
moje dnesne ranajky. sice kupovane, lebo nebol cas ale aj tak boli dobre :)
elixir
Ďakujem vám pekne :) To sú suroviny, ktoré sú veľmi fotogenické - ja mám často predstavu konečného jedla, ešte predtým, ako ho začnem variť... a poväčšine sa to tak podarí.. a občas aj pekne odfotiť, keď je svetlo priaznivé. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia