Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom fotorecept

dorka46 - fotkadorka46, 15. mája 2011
Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom (fotorecept)
Foto: dorka46

Táto kaša je vhodná pre deti od ukončeného 6. mesiaca veku, ale iba pre tie, ktorým sa už rodičia rozhodli do jedálnička zaradiť aj Zobraziť celý popisTáto kaša je vhodná pre deti od ukončeného 6. mesiaca veku, ale iba pre tie, ktorým sa už rodičia rozhodli do jedálnička zaradiť aj lepok. Kuskus je podľa mňa jednou z najlepších alternatív prvej cestoviny pre také malé deti, jeho príprava je veľmi jednoduchá a veľkosť tak akurát.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ružičky
1 väčšie
1 menšia
70 g
1 PL
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Zeleninu a mäso nakrájame na menšie kúsky, mäso asi 10 minút povaríme vo vode a potom spolu so zeleninou uvaríme v pare. Použijeme dojčenskú vodu.

    Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené suroviny dáme do mixéra spolu s trochou vody z paráka a vymixujeme na kašu, ja nechávam väčšie kúsky. Zvyšnú vodu necháme zovrieť, nasypeme do nej kuskus, minútu povaríme a prikryjeme, necháme pár minút napučať.

    Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotový kuskus zmiešame s kašou.

    Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť, pridáme kvapku oleja a podávame.

    Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia68
A ktože je to malé,zlaté bábätko?Vidieť,že chutí a mamka sa s láskou stará o dobrú papaničku,tak nech sa drží v zdraví a nech mamka ďalej vymýšľa dobrotky.Myslím,že by to aj mne chutilo :-)))
babidka
Aj ked je nasa vnucka naozaj dobry jedak a chuti jej vsetko co mamicka navari - dnesny obed si doslova vychutnavala :-) Ved to aj vidno....
sjuz
aká chutná bábika:) - tie líčiská....! joj, hneď by som jej ich vystískala:) - ešte sa pamatám, ako moj syn bol ako malé ružovučké prasiatko, keď bol bábatko:), teraz je štíhly mladík:))
A veľmi ma bavilo vyvárať mu takéto kašičky:)!!!
sjuz
teda - nechcela so tým povedať, že malá je ako prasiatko:)) - dúfam, že ste sa neurazilli:)!
dorka46
neurazila som sa, kdeže. Aj ja jej občas hovorím ty môj tučniačik. To má asi z môjho mliečka, ktoré je také výživné vďaka @babidkin ým jedlám :)
cica2
recept sa mi páči, to je dobrota pre malé detičky a to posledné foto je najkrajšie, je zlatunká:)))
dorka46
Ďakujem veľmi za všetky pochvaly. Áno, som @babidkina mladšia dcéra :) Pčoliné je úplne na východe, pár kilometrov za Sninou, vyše 100 km za Košicami. Z okolia je známy Sninský kameň, Morské oko a drevené kostolíky. Je tu nádherne, samé lesy a kopce.
remcula
To malé nakonec je kouzelné!! A určitě mu chutnalo!! :-))
dorka46
To je pravda, chutilo jej to veľmi preveľmi. A bola celá nadšená z toho, že tými svojimi pár zúbkami môže kúsky už aj žuť, to bola pre ňu novinka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia