Dusená jahňacina
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Autor receptu: redakcia
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni. Preč sú časy, keď sa na tanieroch striedali len zemiaky, ryža, cestoviny či prívarky. Dobrí kuchári stavajú ľahkú a nápaditú prílohu na roveň toho najchutnejšieho mäsa.
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Šalotku, cesnak a rascu opražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, opražíme a podľa potreby prilievame zeleninový vývar. Ďalej pridáme už len garam masalu, kurkumu a červenú šošovicu. Všetko spolu povaríme domäkka (počas varenia podľa potreby dolievame vývar) a potom rozmixujeme a prepasírujeme.
- Jahňacie lýtka: Cibuľu opražíme na olivovom oleji dohneda, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska, rozmarín, soľ, cesnak, celé čierne korenie a červené víno. Do základu vložíme lýtka a dusíme asi 1,5 hodiny domäkka. Potom lýtka vyberieme, šťavu prepasírujeme a dochutíme soľou a korením.
- Opečená zelenina: Cuketu, zelenú papriku a cukrový hrášok spolu sprudka opražíme na olivovom oleji, dochutíme soľou, korením a tymianom.