Zemiakové opekance
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a
neskutočne sýte jedlo. Využiť môžete už uvarené zemiaky v šupke. Dnes vám ponúkam ich verziu na sladko, bohato posypanú
práškovým cukrom a škoricou, avšak tieto
opekance sa v Bavorsku podávajú aj v slanej verzii, ako príloha k bravčovému pečenému mäsu či kyslej kapuste. Akokoľvek sa
už Kartoffelzwuler rohodnete vyskúšať, určite neoľutujete. Základné ingrediencie sú vždy rovnaké:
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najlepšie deň vopred v šupke uvarené zemiaky zbavte šupky a nastrúhajte ich do misy na hrubšom strúhadle. Pridajte k ním múku a rukami ich jemne premiešajte, aby sa všetko obalilo. Tento krok je veľmi dôležitý, aby boli opekance úžasne chrumkavé.
- V panvici nechajte rozpustiť maslo alebo bravčovú masť.
- Teraz vložte do panvice pripravené nastrúhané zemiaky premiešané s múkou, avšak len toľko, koľko sa vám práve zmestí. Po jednej várke pokračujte odznova s novou várkou.
- Zmes miešajte a opekajte pekne doružova a dochrumkava.
- Opekance naservírujte na tanier, bohato posypte práškovým cukrom, škoricou a podávajte s jablkovou výživou alebo jablkovým kompótom.