Karpatský vrabec fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 22. júla 2012

Nepoznám nič ľahšieho z mäsa ako je toto,je to takmer bez roboty a zvládne to aj absolútny začiatočník.Je to obľúbené jedlo v našej rodine Zobraziť celý popisNepoznám nič ľahšieho z mäsa ako je toto,je to takmer bez roboty a zvládne to aj absolútny začiatočník.Je to obľúbené jedlo v našej rodine a hoci to nie je nič prelomové,chutí to výborne.:-))

Suroviny





Postup

  1. 1

    Bravčové mäso pokrájame na také väčšie kúsky a naložíme do vhodnej nádoby,najlepšie rajnica s nepriľnavým dnom. Nepridávame žiadny tuk ! Množstvo neuvádzam,každý si pripraví podľa počtu stravníkov.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posolíme a posypeme mletou červenou paprikou.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch zasypeme pokrájanou cibuľou.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nepodlievame,ale zakryjeme pokrievkou a dáme na slabý oheň,ak máte plynový sporák použite aj liatinovú platničku,aby bolo teplo rovnomerné a necháme pomaly dusiť.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zhruba o 2 hodiny je mäsko hotové a takto pekne si pustilo šťavu. Ničím nezahusťujeme,pripraví sa to vo vlastnom tuku aj šťave.

    Karpatský vrabec  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas dusenia ho neodokrývam a ani nemiešam, premiešam až pri konci,ked je už hotové a ešte ho chvíľu nechám na ohni a odstavím.Tak isto to môžte pripraviť aj v rúre,ale tam už doporučujem podliať aj vodou.

Diskusia k receptu

zdenkas
Zaujímavá príprava maska,mám rada varenie pri ktorom nemusím stáť pol dňa .Ukladám ,dík
vlasatka
najradšej mám takéto rýchle prípravy, tiež často robievam
aroooo
nechce sa mi veriť, že sa zo začiatku neprichytí keď sa ani trošičku nepodleje, alebo aspoň l rajčinu, niečo mokrejšie, ukladám,vyskúšam
margaretka28
ak máš kvalitný hrniec,tak nie,len to nesmie byť na prudkom plameni,ale iba tak pozvoľna,mám ešte jeden hlboký a v tom varím lekváre a nemiešam a ešte mi nikdy nič neprihorelo.:-)
sportak
Zaujímavý rcp. Verím že to tak funguje. Dobrá inšpirácia.
evanaaa
Takže nielen moraváci majú svojho vrabca, aj tento " náš" môže byť dobrý, len neviem, či by sa v mojom kastróle alebo v panvici tak pekne spravilo ä či je dosť nepriľnavá). Skúsim, ak by to pripekalo, dám do rúry.
afataga
super, nech zije ludska vynaliezavost, toto musel vymysliet nejaky lenivec :-) ze mu dakujem
angast
celkom chutnych vrabcov mate v tych karpatoch jednoduche chutne nenarocne jedlo