Karobové rezy s vanilkovým krémom a ovocím (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby III. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka na veľký plech.

Suroviny

Postup

  1. V miske premiešame všetky sypké suroviny, rozdrobíme tuk a pomocou mlieka vypracujeme polohusté rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trochu mlieka. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 min alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si plnku. Vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli varíme 20 minút na hustú kašu, do ktorej potom vmiešame smotanu. Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť. Pomletý cukor a tuk vyšľaháme do peny, do ktorej po častiach pridávame vychladnutú kašu, až získame hladký, dobre rozotierateľný krém.
  3. Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť. Potom na krém úhľadne poukladáme kompótové ovocie. Pripravíme si želé: použijeme šťavu z kompótu a doplníme ju vodou, aby sme získali spolu 750 ml tekutiny, v ktorej rozmiešame práškové želé a cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 1/2 minúty. Za občasného miešania necháme schladnúť. Ešte vlažným želé zalejeme múčnik s ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke, aby sa nám pri krájaní nerozpadal.