Karmélia rez

Autor receptu: vavan

karamelové lahodné rezy chuťovo vynikajúce

10 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech veľkosť:35x25Vyšlaháme bielky,pridáme cukor vyšľaháme dotuha pridáme ocot, zas šľaháme pridáme ostatné sypké preoosiate suroviny múku,maizenu,kakao,prášok do pečiva a nakoniec na 1 stupni prišľahaváme po troške olej a rum
  2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150°C 10 minút.Takisto upečieme aj druhý plát.Preložíme na studenú podložku odstránime vrchnú kôrku necháme vychladnúť.
  3. PLNKA: Želatínu si dáme napučať do 5PL vody. 10PL kryštálového cukru skaramelizujeme. Odstavíme z ohna zalejeme 600ml teplého mlieka pozor prská to aby ste sa nepopálili.Keď sme to zaliali postavíme znovu na oheň a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú zmes.Po rozpustení odstavíme z ohňa.
  4. Žĺtky dobre rozšľaháme v 200 ml mlieka primiešame karamelový puding a vymiešame na hladkú zmes a zľahka zašľahávame pudingovú zmes do rozpusteného karamelu.
  5. Vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme na miernom ohni pokiaľ zmes nestuhne. Odstavíme a ešte chvíľu premiešavame kým za zmes trochu ochladí ešte v teplej zmesi rozpustíme napučanú želatínu. Potom vychladíme v studenom kúpeli .
  6. Povrch vychladeného pudingu prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Keď je krém dostatočne vychladený vyšľaháme smotanu na šľahačku .Krém trochu prešľaháme a pomaly prišľahávame na nízkom stupni šľahača vyšľahanú šľahačku.
  8. Polovicu krému natrieme na prvý plát,prikryjeme druhým plátom a natrieme druhú polovicu plnky
  9. Dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie ja som si z alobalu vystrihla pásiky nastrúhala tmavú čoko pásiky preklopila na tmavú časť a nastrúhala bielu čokoládu a vznikli čokopruhy a nakrájame na rezy .
  10. Sladkú Dobrú chuť.