Karí s baby zemiačkami a baby kukuričkami (fotorecept)

Autor receptu: methi

Postup

  1. Na suchej panvici opecieme biely mak a mandle. Mak musi troska zmenit farbu, malicko zhnednut a zavonay orieskami. Nenechajte ho zhoriek. Odlozime bokom.
  2. Kukuricky povarime 12 minut a zemiacky (ocistene kefkou) povarime 15 minut. Odlozime bokom.
  3. na masala: V panvici zohrejeme olej. Pridame koriandrove a sezamove semena a nechame rozvinut vonu. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a minutku poprazime na miernom ohni.
  4. Pridame kurkumu.
  5. Pridame nakrajanu cibulu a poprazime do makka. Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a poprazime do makka.
  6. Zmes nechame trocha vychladnut. Cibulovo-paradajkovu zmes a garam masala dame do mixera, pridame troska vody a vymixujeme na pastu. Potom pridame opecene mandle a mak a znova vymixujeme. Pastu odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
  7. V cistej panvici zohrejeme olej. Pridame na nakrajanu mensiu cibulu a na miernom ohni poprazime domakka. Pridame vymixovanu zmes (masala) a premiesame. Pridame kokosove mlieko, sol a kasmirske chilli korenie, premiesame.
  8. Kari privedieme do varu, ohen zmiernime, panvicu zakryjeme a povarime 3-4 minuty. Nakoniec pridame uvarene baby kukuricky (nakrajane na kolieska) a baby zemiacky (nakrajane na polovicky). Premiesame, odstavime z ohna, dochutime nasekanou koriandrovou vnatou a zakryte nechame 10 minut odlezat.
  9. Podavame s dusenou ryzou.