Karfiolový krém s pekanovým pečivom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme karfiol a zalejeme karfiolovým vývarom. Ochutíme soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
  2. Karfiol varíme domäkka asi 40 minút. Dochutíme nastrúhaným parmezánom. Pridáme smotanu, mlieko a rozmixujeme dohladka.
  3. Pekanové pečivo: Lístkové cesto rozvaľkáme, narežeme na trojuholníky, každý trojuholník posypeme nasekanými pekanovýmí orechmi. Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orechmi a dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút.