Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept)
Autor receptu: martamm
Tento recept som kedysi našla v nejakom časopise a je nu nás dosť obľúbený. Čo je výhodné, výborný je aj za studena. ospravedlňujem sa za nie veľmi vydarenú úvodnú fotku, ale zabudla som pokrm nafotiť na tanieri....
8 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- karfiol umyjeme, rozdelíme na ružičky, v osolenej vode ovaríme veľmi krátko 2-3 minútky, nakoľko budeme s ním ešte pracovať. Ružičky môžu byť väčšie, výsledok je efektnejší.
- Kuracie prsia pomelieme, pridáme najemno nastrúhané biele tofu, vajcia, soľ, pretlačený cesnak, majorán. Z týchto surovín urobíme zmes, ako na fašírky.
- na dlaň si nanesieme z mäsovej hmoty pľacku
- na pľacku položíme ružičku karfiolu
- zabalíme tak, aby bola celá ružička zakrytá
- položíme nožičkou hore na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto obalíme všetky ružičky karfiolu
- potrieme olejom
- upečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov do ružova, podávame so zemiakovým pyré, poliate ochuteným bielym jogurtom. Dobrú chuť...