Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept)

Autor receptu: martamm

Tento recept som kedysi našla v nejakom časopise a je nu nás dosť obľúbený. Čo je výhodné, výborný je aj za studena. ospravedlňujem sa za nie veľmi vydarenú úvodnú fotku, ale zabudla som pokrm nafotiť na tanieri....

8
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. karfiol umyjeme, rozdelíme na ružičky, v osolenej vode ovaríme veľmi krátko 2-3 minútky, nakoľko budeme s ním ešte pracovať. Ružičky môžu byť väčšie, výsledok je efektnejší.
  2. Kuracie prsia pomelieme, pridáme najemno nastrúhané biele tofu, vajcia, soľ, pretlačený cesnak, majorán. Z týchto surovín urobíme zmes, ako na fašírky.
  3. na dlaň si nanesieme z mäsovej hmoty pľacku
  4. na pľacku položíme ružičku karfiolu
  5. zabalíme tak, aby bola celá ružička zakrytá
  6. položíme nožičkou hore na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto obalíme všetky ružičky karfiolu
  7. potrieme olejom
  8. upečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov do ružova, podávame so zemiakovým pyré, poliate ochuteným bielym jogurtom. Dobrú chuť...