Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal až mi nakoniec z toho vyšlo niečo ceklom iného.
60 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup
- najskvôr som si obvaril v slanej vode karfiol a potom ho posekal nadrobno, v mise som ho premiešal z hladkou múky a fukol som tam 3 vajíčka
- osolil
- túto zmes som si zriedil sýtenou stolovou vodou ,,SAGUARO,, a vymiešal som si takú akurátnú konzistenciu ..... ani riedkú ani hustú
- a išiel som robiť prvé palacinky - cesto také ,aby sa dobre rozotieralo ale aby nebolo husté ani riedké
- prevracanie palacinky na druhú stranu
- očistenú a odblanenú pečienku pokrájame na drobnejšie , osmahneme na oleji a dochutíme drcenou rascou , čierným korením
- hotovú pečienku pomelem .....dokonca som sa pohrával z myšlienkou pridať muškátový oriešok ,ale nedal som ho
- pridám donej soľ , osmahnutú cibulku čierné mleté korenie .......
- chcel som to spojiť do jemnej ,,masy,, tak som dal trojúhelníčkové syry ,ale odporúčam tavený syr v črievku ten bude isto lepší ..... vymiešame podla potreby dochutíme
- Karfiolovú palacinku ponatierame
- a zavinieme
- navrch dáme osmahnutú cibulku
- neboli by zlé ani preliaté sýrovou omáčkou ,ale to by sa už potom jedli príborom
- palacinky boli dobré fajn nadýchané .... DOBRÚ CHUŤ