Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal až mi nakoniec z toho vyšlo niečo ceklom iného.

60 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. najskvôr som si obvaril v slanej vode karfiol a potom ho posekal nadrobno, v mise som ho premiešal z hladkou múky a fukol som tam 3 vajíčka
  2. osolil
  3. túto zmes som si zriedil sýtenou stolovou vodou ,,SAGUARO,, a vymiešal som si takú akurátnú konzistenciu ..... ani riedkú ani hustú
  4. a išiel som robiť prvé palacinky - cesto také ,aby sa dobre rozotieralo ale aby nebolo husté ani riedké
  5. prevracanie palacinky na druhú stranu
  6. očistenú a odblanenú pečienku pokrájame na drobnejšie , osmahneme na oleji a dochutíme drcenou rascou , čierným korením
  7. hotovú pečienku pomelem .....dokonca som sa pohrával z myšlienkou pridať muškátový oriešok ,ale nedal som ho
  8. pridám donej soľ , osmahnutú cibulku čierné mleté korenie .......
  9. chcel som to spojiť do jemnej ,,masy,, tak som dal trojúhelníčkové syry ,ale odporúčam tavený syr v črievku ten bude isto lepší ..... vymiešame podla potreby dochutíme
  10. Karfiolovú palacinku ponatierame
  11. a zavinieme
  12. navrch dáme osmahnutú cibulku
  13. neboli by zlé ani preliaté sýrovou omáčkou ,ale to by sa už potom jedli príborom
  14. palacinky boli dobré fajn nadýchané .... DOBRÚ CHUŤ