Karfiolové lievančeky

Autor receptu: jamalinka

Mám 8 ročného vnúčika, ktorý nezje mäso ani nič čo je mäsom cítiť, tak mu stále vymýšľame bezmäsité jedlá. Včera som mu urobila také malé lievance z karfiólu, povedal mi (a to mi vždy opakuje ak mu niečo nové pripravím, aby som si už konenčne otvorila reštauráciu), možno príde recept niekomu vhod.

Suroviny

Postup

  1. Karfiól krátko povaríme vo vode s pridaním trošku soli alebo 1/2 kocky bujónu (zaleží od množstva karfiólu), scedíme a schladíme studenou vodou, odkvapkáme na site. Vidličkou roztlačíme v miske, pridáme vajíčka, múku, otruby, postrúhané zemiaky, cesnak, hrášok, vegetu (nemusí byť) a zamiešame. Teflonovú panvicu si zohrejeme na požadovanú teplotu, nalejeme ( nastriekame rozprašovačom) olej a urobíme na panvičke 4 lievančeky, necháme upiecť, aby mali takú kôrku, otočíme a tiež pripečieme. Potom podlejeme troškou 0,5 - 1 dcl teplou vodou a necháme pod pokrievkou vydusiť, ja som opakovala asi 3x. Lievančeky otáčame. Keď už sa nám podusili (aby neboli surové múka, zemiaky, otruby) pridáme ešte trošku oleja a necháme ich ešte opiecť, aby boli chrumkavé. Popis je zložitý, ale v skutočnosti je to raz dva.
  2. Na teplý plytký tanier si dáme 4 ks lievančekov, na každý dáme za 1 veľkú lyžicu syru cottage, posypeme posekanou čerstvou pažitkou, ozdobíme na plátky pokrájanou rajčinou a uhorkou. Je to naozaj veľmi pekné na tanieri ale hlavne chutné. Vyskúšam aj z cukiny, ktorá mi už rastie v záhrade.