Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol

Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. januára 2019

Jednoduchý rýchly obed

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
štipka
2 PL domáca
Cestíčko:
1 ks
3 PL pochúťková
50 g strúhaný
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
Príloha:
 domáca




Postup

  1. 1

    Karfiol som rozobrala a veľké ružičky, umyla a dala variť v osolenej vode 2 min.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karfiol som vybrala a posypala múkou.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som cestíčko: Vajce som vymiešala so smotanou, pridala som soľ, korenie a toľko múky, aby vzniklo palacinkové cesto, napokon som nastrúhala syr a zmiešala.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cestíčka som namočila karfiol...

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V malej rajničke som nechala rozohriať masť, karfiol som vložila a opiekla. Vyprážam v malej hlbokej rajničke, takto sa dobre prepečie aj z vnútra, pečie sa pomaly.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový karfiol som vybrala na papierom vystlanú misu a nechala masť odkvapakať.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tatársku omáčku aj majonézu si pripravujem sama. Podávala som s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

rubyrom
Zrovna dneska jsem chtěla koupit květák, dostala jsem na něj velkou chuť. Jenže u nás měli takové malé chcípáčky a cena mne odradila. Takže si počkám až bude zase trochu levnější.
Jinak skvělý recept, jako vždy všechno co vytvoříš!
haji
Pěkný recept, květák miluju, hlavně vyprážaný, smotanovo cestíčko je příjemná změna.
gerberka
Ten syr sa mi tam nepáči, ani výsledný produkt sa mi nezdá veľmi dobre vypražený. Nie je nejaký svetlý, akoby surový?
nephilim
@Gerberka Ja napríklad nemám rada smažený karfáč tzv. "na kašu". Syr môžeš vynechať. Smaženia karfu si uprav, nie je čo riešiť. Zeleno závidím tým, čo si to môžu dopriať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia