Karfiól alá mozoček

erinkaperinka - fotkaerinkaperinka, 6. júna 2012

Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad vyhral takže hurá do toho! A teraz to Zobraziť celý popisMaminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad vyhral takže hurá do toho! A teraz to papám a chutí veľmi :)... Fotka nie je zrovna umelecká lebo som v polovičke jedenia a napadlo ma že to sem zavesím.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

pár väčších ružičiek
3




Postup

  1. 1

    Karfiolu neviem presné množstvo tak sa zariaďte podľa počtu tých čo budú jesť. Rozobereme ho na väčšie ružičky hodíme do vriacej slanej vody (keď bývate pri mori môžete aj morskú(robím si srandu radšej tú pitnú!).

  2. 2

    Aby sme nestáli ako kôl v plote (väčšinou to tak robím ja) tak si očistíme a nakrájame cibuľu. Keď sme hotoví skontrolujeme karfiol či už je mäkký-nie je. Šmaríme cibuľu na panvicu kde sme predtým mali zohriaty rastlinný olej, ja som dala aj kúštek masielka :). Pražíme pražíme dokiaľ nedôjde mamočka a nezačne to miešať miesto vás lebo už to máte pekne hnedé a nechcete aby to prihoralo.

  3. 3

    Potom pozeráte na maminku ako všetko stíha a len otvárate ústa dokorán. Karfiol je mäkký zlejeme vodu, karfiol nakrájame nadrobno a vytiahneme z chladničky vajcia. K cibuli pridáme karfiol chvílku opekáme,chytí to peknú farbu. Neskôr vajcia a čakáme až sa z vajec spraví praženica. Ochutíme soľou prípadne vegetou a podávame s kečupom a chlebíkom Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

monikaz
Pobavila si ma :-) aj to musí byť.Pripomenula si mi moje detstvo ked nám to ocino robieval keď sme boli so sestrou hladné.Pripomenie si časy a urobím to mojej dcérke.
orchidea
robievam takýto karfiol a aj zajtrá mám v pláne urobiť ale ja ho nepredváram ale dusím na cibuľke podliaty vodou, dávam aj červenú papriku a mletú rascu...
mamatata2
Hľadala som recept na bleskové jedlo z karfiolu a hľa, je tu tento tvoj. Tak dnes budeme mať karfiol ako mozoček a aj dobrú náladu z tvojho receptového príbehu. Máš talent, len píš ďalej.
2010
Vyborna klasika, ale pre tych co nepoznaju nie je az tak vizualne atraktivna.
Kamarat ma restauraciu tak sme sa trochu pohrali. Do vody kde sa varil karfiol sme pridali kurkumu aby dostal peknu zltu farbu.
Pridali sme na drobno nakrajanu malo stiplavu chilli na farbu a tak isto jarnu cibulku.
No a vegeta sa nahradila prirodnym glutamatom - parmezanon ( vmiesal sa ked sa robila prazenica), kdo chce si prida este extra.




angelikasch
@Kukulienka71 (28.4.2019 22:11)

Nie som @redakcia , s návrhom však vôbec nesúhlasím. Fotografia receptu by mala pochádzať od človeka, ktorý recept vložil na stránku Varechy okrem prípadov, keď autor receptu dá súhlas, aby bola ako úvodná použitá cudzia fotografia.

Okrem toho sa @2010 striktne nedržal surovín, autorka nepíše nič o syre, takáto fotografia jedla posypaného syrom by teda pôsobila napríklad na začiatočníka v kuchyni mätúco. Že je estetickejšia? Nuž, nie každý fotí ako Ansel Adams. Ale každý, kto pridá recept, má právo ho vlastnoručne zadokumentovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia