Karfiol a la mozoček

Autor receptu: danda3

Staré, ale dobré, to poznáme, poviete si, ja som ale recept zmenila v tom, že karfiol nevarím, ale robím zo surového, čas varenia sa skráti a všetko sa odohráva v jednom hrnci či na panvici.☺

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol opláchneme a nahrubo nastrúhame ako jablká. Cibuľu pokrájame (ja som mala zbytok póru, tak som ho tam šupla) a na troške oleja orestujeme, pridáme karfiol a za občasného miešania ho upečieme do chrumkava. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  2. Vajíčka si rozhabarkujeme s troškou soli a vlejeme do karfiolu, za stáleho miešania necháme stuhnúť.
  3. Podľa chuti ešte dosolíme a prídáme vňaťku, kto nemá rád, vynechá.
  4. Podávame s chlebom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť.☺