Karé plnené slaninkou a sušenou slivkou s parmezánovou polentou ako prílohou

marteenka - fotkamarteenka, 14. septembra 2013
Karé plnené slaninkou a sušenou slivkou s parmezánovou polentou ako prílohou
Foto: marteenka
5
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
300 g
1125 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Karé umyjeme a naklepeme. Nasolíme, nakoreníme. Ja som použila čierne korenie mleté, grilovacie korenie a čubricu. Na jednotlivé plátky poukladáme anglickú slaninku a následne sušené slivky.

    Karé plnené slaninkou a sušenou slivkou s parmezánovou polentou ako prílohou - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko zrolujeme a zašpáratkujeme, aj po bokoch, aby slivky nevypadli. Prudko osmažíme na oleji. Nie veľmi dlho, mäsko je potrebné ešte zapiecť. Tak aby sa nevysušilo. Následne preložíme mäso do zapekacej misky, podlejeme výpekom z panvice, a pokiaľ nám zvýšili slivky, poukladáme ich pomedzi mäsko. Dáme zapiecť do rúry. Na 180 st. približne 30 min, zakryté. Odokryjeme na posledných 5 min.

    Karé plnené slaninkou a sušenou slivkou s parmezánovou polentou ako prílohou - obrázok 2
  3. 3

    Príprava polenty: 1125 ml osolenej vody necháme zovrieť. Do zovretej vody rýchlo vmiešame polentu tak, aby nevznikli hrudky. Za cca 3 minúty je hotová. Vmiešame nastrúhaný parmenzán. Vylejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme zapiecť v rúre (tiež na 180 st.) približne 20 min.

Diskusia k receptu

luss44
mäso v kombinácii sušená slivka + slaninka robievam, veľmi mi tá chuť pasuje, len tam nedávam korenie, aby vynikla chuť slivky a slaninky. Polentu som ešte nerobila, vyzerá byť ako dobrá príloha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia