Karbonátky plnené syrom a bryndzou fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 9. júla 2014
Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept)
Foto: yogicek

Posledno dobou akosi moc blbnem zo zemiakmi. Už mi liezli aj z uší, tak som si už musel urobiť niečo z mäska. Vyskúšal som Zobraziť celý popisPosledno dobou akosi moc blbnem zo zemiakmi. Už mi liezli aj z uší, tak som si už musel urobiť niečo z mäska. Vyskúšal som nové tvorítko na hamburgery alebo karbonátky. Recept som nazval ako karbonátky aj keď to nie sú tie typické karboše ako ich poznáte. Išlo mi hlavne o vyskúšanie tvorítka. Keď budem robiť ďalšie, tak už použijem inak ochutené mäsko a aj iné, napr. hovädzie, teľacie alebo kuracinku. A čo sa týka náplní, tak tu sa fantázii naozaj medze nekladú.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 250 5min, 180 30min. °C

Suroviny

750 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 strúčiky
podľa potreby
 alebo bravčová masť
Náplň:




Postup

  1. 1

    Tvorítko (bratia Češi si to nazvú udělátko) na výrobu karbonátkov. Chvíľu mi to trvalo než som prišiel na to ako s tým pracovať ale nakoniec sa to podarilo.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Použité suroviny na náplň. Vynechal som encián lebo z tohoto množstva mäsa mi vyšli 4 kusy karbonátkov. Množstvo surovín na náplň neuvádzam. Jednoducho som dal toľko, koľko sa mi do karbošíka vošlo. Čo zostane sa využije inak.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutíme si mleté mäso a poriadne zamiešame. Použil som len minimum korenín aby som nechal vyniknúť chuť náplne.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou tvorítka urobíme karbonátky. Tento je plnený nastrúhaným Karpatským bochníkom.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové karbonátky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Postriekame olejom (ja a @afataga potrieme bravčovou masťou)

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a dáme do rúry vyhriatej na 250°C na 5minút aby sa mäsko zatiahlo. Ja som ju dokonca vyhrial na skoro 300°C. Po piatich minútach teplotu stiahneme na 180°C a pečieme ďalších 30minút. Samozrejme čas treba upraviť podľa toho ako Vám pečie rúra.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme do hneda ako klasický karbonátok. Samozrejme sa to môže smažiť ako klasické karboše na oleji alebo masti v panvičke. Pečené v rúre je taká zdravšia verzia.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávať môžme so zemiakmi upravenými na akýkoľvek spôsob alebo ako ja, iba s chlebom alebo vložiť do žemle ako burger. Ani tu sa fantázii medze nekladú. Dobrú chuť a pekný večer.

Diskusia k receptu

frezia68
Fííííííha,aj také tvorítko existuje? A že mne musia stačiť len dlane....Ale recept pekný ,náplň zaujímavá a stojí za uloženie v KK .A aj ***** pridávam,aj by som si pridala k rannej káve aspoň polovičku :-)
yogicek
Milá @frezia68
No vidíš čo všetko nevymyslia. Keby som robil obyčajné karbošíky tak to splácam aj ja rukami ale na to plnenie všetkým možným je to šikovná vecička. Ďakujem Ti za pochvalu aj hviezdičky a aj za uloženie do KK. Pekný deň Ti prajem.
mesiar50
@yogicek
Excelentny recept hodny vyskusania.Vynimocne recepty si ukladam a tvoj bude tiez v kk.Ja dnes spekulujem vyhutat makovy krem do veternikov.Vcera som si uz pripravil pilotny recept,ale dnes ho chcem akoze zrealizovat.Dakujem priatelu a prajem ti pekny cely den. 5*********
yogicek
@mesiar50
Drahý priateľu ja Ti ďakujem za pochvalu aj hodnotenie. Tento rcp. je naozaj len taký základ. Už mám víziu ako to budem robiť nabudúce. Ty máš zase môj obdiv za tie všetky koláče a torty ktoré tu dávaš. Ja sa sem tam do niečoho sladkého pustím ale na Teba teda nemám. Mne keď sa v tom pečení sladkého čo len trochu nedarí, tak som zlostný a frflem jak stará baba. Kto ma pozná, tak vie aký som vtedy protivný. Aj ja Ti prajem pekný deň a nech sa Ti darí.
pusta
Milý@yogicek , už len k vôli bryndzičke ovčej tie karbošky tvoje vyskúšam.
nápaditý recept za *****
yogicek
Milá @pusta
Ďakujem za hodnotenie receptu. Asi si si zle prečítala tie suroviny. Tá bryndzička je kozia a nie ovčia. Ovčia je bryndza. Rozdiel medzi nimi je logicky v chuti ale ale tá kozia bryndzička má aj menej tuku ako ovčia Bryndza má 48% tuku a bryndzička 44% tuku. No a aj v cene je dosť veľký rozdiel. Kozia bryndzička je tak o cca 70% drahšia. Ale obe sú 100% a chuťovo vynikajúce.Tak nech sa Ti darí. Pekný deň.
kukulienka71
kde si zohnal to tvorítko, @yogicek ? to by som iste vedela použiť aj na iné dobroty...plnené karbonátky sú výborné jedlo, znesú strašne veľa variácií, pekný postup, chuť určite vynikajúca. mám v mrazničke kúsok pravej kochanovskej ovčej bryndze, bude na plnku;-) vďaka :-)
afataga
len pre istotu - v bode 5 nemas chybu? olejom? ty a olej? :-), ja som v nedelu piekla v rure a postrasila som ich roztopenou mastou, inak to vyzera fantastikus, len su akesi mega, ci sa mi to len zda? to tvoritko som kdesi videla, len mi to prislo ako haluz, zeby nie? :-)
katka78
Zaujímavé tvorítko, hlavne v surovom stave, obr. pri bode 5 dobre vidieť aký pekný tvar karbonátku vie vytvoriť. Recept sa mi páči, jeden karboš na koštovku by som si dala aj hneď :-)
yogicek
Milá @kukulienka71
S tou bryndzou mi chutilo najviac a tiež si viem predstaviť čo všetko by sa v tom dalo robiť. Ďakujem Ti za pochvalu. Pekný deň Ti prajem.
P.S. Poslal som Ti TS. Daj vedieť či Ti prišla.
pusta
Milý@yogicek , prečítala som dobre, ale zle napísala ...jasne, že bryndzička kozia ?-)))))
tak mi slinky tečú DDDD, však aj je na čo :P
dakujem za pochopenie.
megdesign
@yogicek co mas za ruru /ak sa mozem spytat/, ked si ju vytiahol skoro na 300°C? Bo na standartnych je tep. poistka nastavena na 300°C a termostat na max 275°C... Taka rura by sa aj mne hodila - lepsie by sa piekla pizza aspon pri 300°C, ked uz 400°C rury su take drahe...
eviana
@yogicek , parádne karboše si zrobil priateľu, tak tieto si u Teba objednávam a poprosim z každého druhu plnku... vyzerajú neodolateľne... Naštartujem metlu a ja přijdu ;)
A udělátko sa mi tiež veľmi popačuje, kde sa to dá kúpiť? Som presvedčená o tom, že sa aj môjmu mláďatku bude páčiť :) 5* jasných ;)
yogicek
Milá @katka78
Ďakujem Ti za pochvalu. Keď budeš mať cestu cez TN, tak sa kľudne zastav, jeden Ti urobím. Je to rýchlovka. Prajem Ti pekný víkend.
yogicek
Milá @eviana
No vitaj späť. Pre Teba platí to isté čo pre @katka78. Kľudne doleť. Len prosím Ťa leť pomaly, nízko a v zákrutách brzdi. Pošlem Ti link kde sa to dá kúpiť. Ďakujem za zhodnotenie receptu. Aj Tebe pekný víkend.
katka78
Milý @yogicek , ďakujem za pozvanie ;-) Krásny víkend aj ja prajem a posielam pozdrav do TN!
eviana
@yogicek , já přijdu, beriem Ťa za slovo... a Ty ma poznáš... nezvyknem len tak plano sľubovať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia