Karamelový puding s amarettovou šľahačkou a piškótami

Autor receptu: ingridkaingridka

Môj manžel miluje tieto rýchle mlsnôtky, kt. vznikaju cestou do kuchyne

15-20 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme si karamelový puding klasickým spôsobom, ak mám čas, spravím si vlastný a to štýlom - dam skaramelizovať cukor, prilejem časť mlieka, necham rozpustiť, v druhej časti mlieka rozmiešam zlatý klas, prilejem a všetko spolu varím - je to lepšia verzia- chutnejšia. Uvarený puding necháme vychladnuť.
  2. Vyšlaháme si smotanu s polievkovou lyžicou práškového cukru, stužovačom a na konci prišprcneme amaretto.
  3. Piškóty namáčame do kávy, uložíme na spodok misky, navrstvíme vychladnutý puding a šľahačku, môžeme posypať kakaom.