Karamelové nepečené vajíčka
Autor receptu: martamm
Tento recept som si vymyslela a rada by som ho ponúkla aj Vám, ako inšpiráciu k veľkonočným sviatkom. Keďže sa jedná o nepečený výrobok, príprava nie je zdĺhavá, ani zložitá.
30 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Nakoľko karamelové kondenzované mlieka sa mi zdajú byť dosť riedke, kúpené mlieko som vyliala do hrnca a prevarila s pridaným kryštálovým cukrom, dostala som tým tmavšiu a hustejšiu hmotu s výraznejšou karamelovou príchuťou.
Množstvo cukru v recepte som uviedla orientačne, treba pridať podľa toho, aký tmavý karamelový základ chcete získať.
Vločky som zaliala vodou a dala do mikrovlnky na nejaké dve-tri minúry povariť, aby napučali. Sušienky som rozdrvila v robote. Po čiastočnom vychladnutí karamelovej hmoty som do nej postupne zapracovala napučané vločky a rozdrvené sušienky.
- Z tortových oplátok som formičnou vyrezala vajíčka.
- Na vyrezané tortové oplátky som naniesla vrstvu karamelovej hmoty tak, aby sa vytvoril oblý tvar, zodpovedajúci skutočnému vajíčku.
- Nakoniec som vajíčka potiahla poťahovou hmotou z cukríkov marshmalow, môžu sa tiež poliiať čokoládou, alebo citrónovou polevou, podľa shuti konzumentov...
- Ešte malý zlepšovák na polievanie, aby sa do čokolády nedostali omrvinky...
- A ďalší zlepšovák... citrónová poleva stiekla na papier a dala sa opakovane použiť. Polievala som 3x, aby vajíčka dostali požadovanú farbu.