Linecké košíčky
Karamelové košíčky
Autor receptu: margitka100
Tieto košíčky zmiznú vždy ako prvé.
|
90 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto spracujeme cesto. Robím ho v robote s hákom, na dvojku rýchlosť. Cestom naplníme plechové formičky na košíčky.
Robím to tak, že si urobím z cesta guličku a tu vtlačím do formičky. Vyformujem ju podľa formičky, po stranách pritlačím cesto. Košíček by nemal byť príliš hrubý, no ani tenký.
- Naplnené formičky pokladieme na plech. Pečieme na 180 °C cca 15 minút, pokiaľ košíčky nechytajú po krajoch zlatú farbu.
Ešte teplé vyklopíme z formičiek.
Robím to tak, že hranou formičky jemne ťuknem o dosku.
Idú krásne von. Necháme ich vychladnúť.
- Urobíme si plnku. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme polovicu karamelového Salka a riadne prešľaháme.
- Plnku naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou a naplníme košíčky. Nakoniec dozdobíme podľa fantázie.
Ja som poliala čokoládou a dala čokoládové hoblinky a guľôčky.