Linecké košíčky

Karamelové košíčky

Autor receptu: margitka100

Tieto košíčky zmiznú vždy ako prvé.

90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto spracujeme cesto. Robím ho v robote s hákom, na dvojku rýchlosť. Cestom naplníme plechové formičky na košíčky. Robím to tak, že si urobím z cesta guličku a tu vtlačím do formičky. Vyformujem ju podľa formičky, po stranách pritlačím cesto. Košíček by nemal byť príliš hrubý, no ani tenký.
  2. Naplnené formičky pokladieme na plech. Pečieme na 180 °C cca 15 minút, pokiaľ košíčky nechytajú po krajoch zlatú farbu. Ešte teplé vyklopíme z formičiek. Robím to tak, že hranou formičky jemne ťuknem o dosku. Idú krásne von. Necháme ich vychladnúť.
  3. Urobíme si plnku. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme polovicu karamelového Salka a riadne prešľaháme.
  4. Plnku naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou a naplníme košíčky. Nakoniec dozdobíme podľa fantázie. Ja som poliala čokoládou a dala čokoládové hoblinky a guľôčky.