Karamelová roláda
Karamelová roláda

Karamelová roláda

mojaradost - bez fotkymojaradost, 7. novembra 2017
Karamelová roláda
Foto: Mojaradost

Kakaová roláda s karamelovou plnkou je vynikajúca, u nás veľmi obľúbená.

15
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 kusov
7 PL
7 PL
2 PL
1 PL
2 PL holandské
1 KL
Plnka:
1 bal
200 g
Na potretie rolády:
Poleva:
150 g




Postup

  1. 1

    Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu. Po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach pridáme cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej a preosiate kakao. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180 °C 20 minút. Necháme krátko vychladnúť. Spolu s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Karamelová plnka: Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po častiach karamelové Salko a vyšľaháme na hladký krém. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády, pod čokoládovú polevu. Maslo a Salko by mali mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila.

  3. 3

    Po vychladnutí z upečeného cesta papier stiahneme, potrieme ríbezľovým lekvárom a karamelovou plnkou. Znovu zrolujeme, povrch potrieme tenkou vrstvou karamelovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Krátko pred stuhnutím posypeme bielym zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Rolády a s karamelovou plnkou jsou moje gusto. Jsi šikulka, krásně - předpisově smotáno, moc hezké foto! Díky za receptík!
arnilka
paráda a presné rezy pri krájaní, chuť samozrejme nezaostáva!
veľmi sa mi páči :-)
izabella929
@mojaradost , rolády vyzerajú krásne a chutne..) mám ich niekoľko v mojom albume a rada ich robím..problém mám v tom, že mne jedna nestačí, musím robiť vždy najmenej dve, inak by sa každému neušlo.-)))
mojaradost
@Margotka47 (13.11.2017 19:24)

Keď je karamelové salko už sa nemusí variť, je už uvarené:)) Dostať ho bežne kúpiť v obchodoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia