Karamelizované orechy
Karamelizované vlašské orechy a slaná karamelová omáčka (videorecept)
Autor receptu: lukas1983
Ak máte radi slaný karamel, tak potom musíte určite vyskúšať aj tieto recepty a za pár minút si pripraviť dokonalú slanú
karamelovú omáčku alebo výborné karamelizované vlašské orechy, ktoré si zamilujete.
Postup
- Karamelizované vlašské orechy pripravíme tak, že do hrnca dáme 2 lyžice cukru, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme do varu a miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pridáme vlašské orechy a podlejeme 30 ml vody. Za občasného miešania varíme, kým sa voda nevyparí (karamel ostane na orechoch).
- Orechy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 80 minút v rúre pri teplote 60 °C.
- PS: Orechy sú ideálne na dozdobenie dezertov, koláčov a torty, ale aj ako snack k telke :-)
- Na prípravu slanej karamelovej omáčky dáme do hrnca 3 lyžice cukru, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme do varu a miešame, kým sa nezačne tvoriť karamel. Podlejeme 100 ml mlieka a varom zredukujeme na omáčku, ktorá sa konzistenciou podoba sirupu.
- PS: Dochutí a dozdobí :-)