Karamelizované orechy

Karamelizované vlašské orechy a slaná karamelová omáčka (videorecept)

Autor receptu: lukas1983

Ak máte radi slaný karamel, tak potom musíte určite vyskúšať aj tieto recepty a za pár minút si pripraviť dokonalú slanú karamelovú omáčku alebo výborné karamelizované vlašské orechy, ktoré si zamilujete.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Karamelizované vlašské orechy pripravíme tak, že do hrnca dáme 2 lyžice cukru, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme do varu a miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pridáme vlašské orechy a podlejeme 30 ml vody. Za občasného miešania varíme, kým sa voda nevyparí (karamel ostane na orechoch).
  2. Orechy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 80 minút v rúre pri teplote 60 °C.
  3. PS: Orechy sú ideálne na dozdobenie dezertov, koláčov a torty, ale aj ako snack k telke :-)
  4. Na prípravu slanej karamelovej omáčky dáme do hrnca 3 lyžice cukru, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme do varu a miešame, kým sa nezačne tvoriť karamel. Podlejeme 100 ml mlieka a varom zredukujeme na omáčku, ktorá sa konzistenciou podoba sirupu.
  5. PS: Dochutí a dozdobí :-)