Kapustový šalát s kuracím mäsom
Autor receptu: dianna
Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním
chcem podeliť lebo je skutočne chutný.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku nastrúhame a nakrájame. Cukor, olej, ocot, čierne korenie a soľ v jednom malom hrnci chvíľu povaríme a potom nalejeme na nakrájanú zeleninu, dáme do menšieho hrnca a dobre premiešame. Hrniec dobre zatvoríme a necháme najlepšie cez noc odstáť v chladničke nech sa všetky chute spoja.
- Na druhý deň, pred podávaním si kuracie mäso nakrájame na malé kocky alebo rezance, tak ako to má každý rád. Dáme na panvicu a opekáme, môžeme pridať trocha červenej mletej papriky a soľ podľa chuti. Opekáme do hneda a keď je mäsko hotové pridáme k šalátu a zmiešame dokopy.
- Kto má rád môže si pridať na tanier feferóny.
Dobrú chuť