Kapustový šalát s kuracím mäsom

Autor receptu: dianna

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

4-5
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku nastrúhame a nakrájame. Cukor, olej, ocot, čierne korenie a soľ v jednom malom hrnci chvíľu povaríme a potom nalejeme na nakrájanú zeleninu, dáme do menšieho hrnca a dobre premiešame. Hrniec dobre zatvoríme a necháme najlepšie cez noc odstáť v chladničke nech sa všetky chute spoja.
  2. Na druhý deň, pred podávaním si kuracie mäso nakrájame na malé kocky alebo rezance, tak ako to má každý rád. Dáme na panvicu a opekáme, môžeme pridať trocha červenej mletej papriky a soľ podľa chuti. Opekáme do hneda a keď je mäsko hotové pridáme k šalátu a zmiešame dokopy.
  3. Kto má rád môže si pridať na tanier feferóny. Dobrú chuť